Reteta culinara Supa de conopida cu pui, ceapa si marar verde din Categoria Ciorbe si supe. Cum sa faci cea mai delicioasa Supa de conopida cu carne de pui si ceapa verde. O reteta simpla, dietetica, fara prajeli si foarte gustoasa, de care nu te mai saturi niciodata.
Imi plac foarte mult legume (si fructele!!!) si incerc sa le consum ca mai des posibil in salate, pregatite la aburi, trase la tigaie sau in supe si ciorbe.
Pe langa faptul ca, este o supa dietetica si foarte sanatoasa, pe care, copiii o adora, este si foarte gustoasa si aromata. Imi place mult aceasta supa, asa fierbinte, abia luata de pe foc, deoarece este usoara, cu un gust si o aroma aparte.
In general, supele si ciorbele sunt foarte sanatoase, consumate calde, mai ales in sezonul rece, deoarece aduc nenumarate beneficii organismului uman.
De obicei, fierb foarte putin conopida, 1 min, atat, incat sa ramana crocanta si sa isi pastreze cat mai multe din vitaminele si mineralele pe care le contine si ar fi pacat sa le pierdem.
Cum se face cea mai buna Supa de conopida cu pui?
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui superioare dezosate sau puteti folosi piept de pui sau de curcan;
- 1/2 capatina conopida (600 gr);
- 2-3 fire ceapa verde;
- 1 morcov mare sau 2 mai mici;
- 1 radacina patrunjel sau pastarnac;
- 2-3 cartofi, optional;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- un praf piper negru proaspat macinat;
- suc proaspat stors de lamaie sau bors, pentru acrit;
- 1 legatura marar verde;
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
Mod de pregatire:
- In primul rand, spalam si portionam pulpele de pui, apoi se pun la fiert intr-o cratita, in care am adaugat 2-2,5 l de apa rece. Nu uitam sa alegem spuma!
- Cat fierbe carnea curatam si spalam legumele, apoi le tocam: morcovii ii taiem rondele, radacina de patrunjel o taiem cubulete mici.
- Ceapa verde o tocam separat, partea verde de cea alba, pentru ca vom adauga mai intai partea alba, odata cu morcovul si patrunjelul, iar partea verde o vom adauga tocmai la sfarsit, odata cu conopida.
- Dupa ce am ales spuma, adaugam foaia de dafin si piperul negru si lasam sa fiarba in continuare la foc mediu cca 15 min.
- Adaugam legumele, pe care, le-am tocat mai inainte, lasam sa fiarba alte 5-7 min sau pana se patrund legumele.
- Dupa ce legumele s-au fiert, adaugam buchetelele de conopida, ceapa verde, uleiul de masline, borsul sau sucul de lamaie si sare de pe gust. Lasam sa fiarba 1 min, apoi adaugam mararul verde, lasam sa dea in clocot si oprim focul.
- Acoperim cratita cu capacul si lasam sa se odihneasca cca 5-7 min. inainte de servire. Servim delicioasa supa de conopida ca atare sau dreasa cu smantana fermentata.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Supa de conopida cu pui -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, care va vor placea, cu siguranta:
Pofta buna!