Pulpa de gasca inabusita cu piure din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cea mai gustoasa si frageda Pulpa de gasca inabusita cu mere dulci-acrisoare, servita cu piure.
Pentru astazi am pregatit o delicioasa reteta de Pulpa de gasca inabusita cu mere dulci-acrisoare, servita cu piure de cartofi si salata de radicchio cu rosii.
Carnea de gasca este o carne cu gust de vanat, bogata in vitamine A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B6, B9 si B12 (mult peste doza zilnica recomandata de specialisti), minerale calciu,fier, fosfor, mangan, potasiu si zinc, proteine.
Carnea este principala sursa de proteina animala de Calitatea I, care este o proteine complete alcatuita din 20 de aminoacizi spre deoasebire de proteina vegetala, care contine mai putini, esentiala pentru dezvoltarea organismului nostru.
Ce-i drept, este o carne mult mai grasa, deci contine mult colesterol, in comparatie cu cea de pui sau curcan, insa contine foarte mult fier si zinc, esentiale in combaterea anemiei.
Cum sa faci cea mai buna Pulpa de gasca inabusita cu piure?
Ingrediente:
- 2-4 pulpe de gasca, de tara (cate o pulpa per persoana);
- 3-4 mere verzi dulci-acrisoare;
- 1 ceapa rosie mare sau 2 mai mici;
- 1 morcov mare sau 2 mai mici;
- 1-2 ardei grasi rosii;
- 1 pahar cu vin alb demisec de buna calitate, de dorit, cel pe care il veti servi alaturi de pulpa de gasca;
- 1 pahar de supa de pui sau de legume;
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir;
- 1/2 ardei iute rosu sau fulgi de ardei iute;
- 2 foi de dafin;
- sare;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura patrunjel sau marar verde;
Pentru piure:
- 1 kg cartofi rosii, pentru ca, au miezul galben si va iesi o piure frumoasa;
- 5 catei de usturoi;
- 25 gr unt;
- 2-3 linguri branza de burduf sau parmezan ras;
- sare;
- 2-3 fire ceapa verde, vom folosi, doar partea verde (cozile).
Mode de preparare:
- In primul rand, parlim pe flacara pulpele de gasca, le curatim de puful ramas si le spalam bine sub jetul de apa rece.
2. Curatam si spalam legumele, apoi le tocam: ceapa o taiem solzisori, morcovii ii taiem rondele, ardeii grasi ii tocam julien.
3. Merele le curatim de coaja, le taiem in doua, le indepartam cotorul, apoi le mai taiem inca odata in doua (sferturi).
4. Luam ceaunul sau cratita cu fundul gros, in care urmeaza sa pregatim preparatul, adaugam uleiul de masline, cand s-a incins, punem pulpele de gasca si le rumenim frumos, pe fiecare parte, pana se formeaza o crusta apetisanta.
5. Scoatem pulpele pe o farfurie sau le puteti lasa si in ceaun, nu este nicio problema, adaugam legumele, pe care le-am tocat anterior, pana ceapa devine sticloasa, cca 5-7 min. Amestecam bine sa nu se lipeasca de fundul ceaunului.
6. Dupa ce am calit legumele, adaugam pulpele, merele sferturi, foile de dafin, piperul negru, pudra de ghimbir si ardeiul iute, amestecam bine.
Pulpa de gasca inabusita – pregatirea pentru a le da la cuptor…
7. Turnam vinul si supa fierbinte de pui sau de legume, acoperim ceaunul cu capacul, lasam sa dea in clocot, apoi dam ceaunul la cuptorul preancalzit la 190 C, pentru 80-90 min.
8. Cat se face carnea la cuptor, ne ocupam de piure-ul de cartofi. Dupa ce am curatat si spalat cartofii sub jetul de apa rece, ii taiem in sferturi, apoi ii punem la fiert intr-o cratita, in care am adaugat apa, cat sa ii cuprinda bine si 1/2 lingurita de sare.
9. Dupa ce cartofii au fiert, scurgem apa, dar mai lasam putina, de altfel, piureul va fi foarte dens, adaugam untul, branza de burduf, ceapa verde tocata si care, daca mai este cazul. Mixam cu ajutorul unui mixer sau blander.
10La final, adaugam patrunjelul tocat si, nu ne ramane, decat a montam pe farurie delicioasele pulpe de gasca cu garnitura de piure de cartofi si salata de sezon (am servit cu salata de radicchio).
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pulpa de gasca inabusita cu piure -, dati-ne un Share. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Pulpe de rata inabusite cu pere si usturoi.
Pofta buna!