Salata de cartofi cu ton si gogosari marinati 100 % naturala din categoria Aperitive si Salate de casa. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Salata de cartofi cu ton si gogosari marinati. Gasiti aici reteta pas cu pas!
Daca va place salata orientala, atunci cu certitudine vă va placea si aceasta simpla si aromata Salata de cartofi
In caz ca, nu tineti post, atunci puteti sa adaugati oua fierte de gaina sau prepelita, maioneza sau rulada/sunca de porc, cum obisnuiesc sa adaug, de obicei.
Este un aperitiv rafinat cu un gust si o aroma specifice sezonului rece, acum, ca tot veni toama aurie, numai buna pentru cina, zilele de post, cand este dezlegare la peste, dar si, daca sunteti la dieta sau tineti cura de slabire.
Este o salata ieftina, satioasa, foarte gustoasa, dar cel mai important, foarte usor de pregatit si, care poate fi cu usurinta modificata in functie de ce avem prin frigider, care poate fi servita ca atare sau ca garnitura la friptura de duminica si, nu numai.
Salata de cartofi poate fi pregatita in diverse moduri si folosind diverse combinatii de ingrediente, dupa preferintele fiecaruia, insa, va pot spune cu certitudine, ca cartofii fierti se potrivesc de minune cu tonul/sardinele de la conserva, iar gogosarii, pe langa gust si aroma, vor dar un plus de culoare salatei.
Cum preparam cea mai buna Salata de cartofi cu ton si gogosari marinati?
Ingrediente:
- 7 cartofi albi de marime medie;
- 2 morcovi medii;
- 1 ceapa rosie;
- 2-3 fire ceapa verde, vom folosi doar pastea verde;
- 1 borcan gogosari marinati (370 ml), pregatiti in casa;
- 2 cutii de ton in ulei de masline (a cate 80 gr) calitate superioara sau 1 cutie mare de 160 gr;
- 1,5 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1-2 linguri otet din vin alb sau de mere;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar sau patrunjel verde
Mod de pregatire:
- In primul rand, spalam si punem la fiert cartofii si morcovii, pentru ca, au nevoie de mai mult timp, pentru a se face; Niciodata nu adaug sare in apa in care fierb cartofii!!!
- Ii fierbem pana ce trec testul furculitii, daca intra usor, inseamna, ca sunt fierti si pot fi scosi pe o foarfurie intinsa, pentru a se raci putin.
2. Curatam si spalam ceapa rosie, o taiem in doua, apoi o feliem subtire. Scoatem gogosarii de la borcan, apoi ii taim fasii; Spalam si tocam marunt cozile de ceapa verde si mararul verde.
3. Cartofii si morcovii, dupa ce au fiert si racit putin, ii decojim si ii taiem cubulete potrivit de mari. Luam un bol de sticla sau alt vas, in care, adaugam legumele: cartofii si morcovii, ceapa rosie si gogosarii.
4. Asezonam cu sare si pier dupa gust, adaugam tonul de la conserva (fara ulei), otetul, uleiul de masline si mararul tocat; amestecam bine si lata este gata.
Pofta buna!