Reteta Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne. Afla de ce ingrediente ai nevoie si cum se face reteta de Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor.
Daca sunteti in pana de idei, pentru cina de duminica, va propun, sa incercati o reteta simpla dar foarte gustoasa de Pui umplut cu mazare verde, fenicul, rozmarin si salvie la cuptor.
Cum am scris mai sus, este o reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa, care nu necesita mult timp si multa pricepere, pentru a o gati.
Imi place sa gatesc aceasta reteta, deoarece nu mai trebuie sa stau sa ma gandesc ce garnitura sa pregatesc pe care sa o servesc alaturi de deliciosul pui.
Este un fel de mancare 2 in 1 foarte practic si foarte gustos, deoarece umplutura de mazare si fenicul poate fi folosita cu succes pe post de garnitura si atat nimic mai mult.
Poate fi gatit ori de cate ori nu aveti chef sau timp sa cumparati/comandati Pui rotisat, care nu se stie in ce conditii este pregatit, insa aveti o pofta nebuna de friptura de pui.
Cum sa faci Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor?
Ingrediente:
- 1 pui de cca 1.5 kg;
- 300 gr mazare fina proaspata sau de la congelator;
- 1 radacina medie de fenicul;
- 2-3 catei de usturoi;
- 2-3 crengute de rozmarin;
- 2-3 crengute de salvie;
- 1 legatura de marar sau patrunjel verde;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin
Pui umplut cu mazare si fenicul – Mod de pregatire:
- In primul rand, se curata, se spala si se feliaza feniculul si usturoiul; se spala rozmarinul si salvia, pentru a indeparta praful de pe ele;
- Puiul se pârleste pe flacara de la aragaz, pentru ca, puii din comert adesea sunt plin de pene si puf, apoi, se spala sub jetul de apa rece, desi specialistii nu recomanda sa facem acest lucru;
- Se sterge (puiul) cu un prosop de bucatarie, pentru a indeparta picaturile de apa ramase de pe urma spalarii.
- Intr-o tigaie se adauga putin ulei de masline si se soteaza cateva minute usturoiul, mazarea verde si feniculul, doar cat sa se inmoaie putin si sa isi eliberere aroma si dulceata naturale. Se sareaza, pipereaza si se adauga mararul tocat fin, 1-2 crengute de rozmarin si de salvie.
- Puteti sa tocati, atat rozmarinul, cat si salvia, insa frunzulitele de zomarin sunt mai dure, lemnoase si, nu imi place sa le gasec in mancare, prefar sa le adaug intregi, ca dupa sa le indepartez.
5. Se freaca cu sare, piper negru si ulei de masline, atat la exterior, cat si la interior, apoi se umlpe cu umplutura de mazare si fenicul. Se prinde orificiul cu scobitori sau se coase cu ata alba, pentru ca sa nu iasa umplutura.
6. Se pune puiul intr-o tava, care a fost unsa cu ulei, iar deasupra se pune restul de rozmarin si salvie; se da tava la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru cca 60 min.
7. Dupa cca 30 min, cand puiul a format deja o crusta apetisanta, se reduce temperatura la 180 C si se mai lasa alte 30 min. sau pana s-a facut (incercati cu scobitoarea).
Pui umplut 2 in 1…
La final, obtinem cel mai fraged Pui umplut 2 in 1 cu pielea crocanta, aromat si suculent, deoarece avem Pui fript si garnitura gata, deci, nu mai este nevoie sa stam si sa ne gandim ce garnitura sa facem.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pui umplut cu mazare si fenicul la cuptor – dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Aripioare de pui cu smantana la cuptor.
Pofta buna!