Reteta Dulceata de pepene galben 100 % naturala si cel mai important fara conservanti din Categoria Dulceata si gem. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai bunaDulceata de pepene galben si de ce ingrediente ai nevoie.
Avem placerea sa va prezentam delicioasa noastra Dulceata de pepene galben 100% Naturala si fara conservanti, un rafinament gustos perfect pentru zilele de vara si nu numai!
Proaspata, savuroasa si preparata cu grija din ingrediente naturale, Dulceata noastra de pepene galben vă va invalui simturile intr-o explozie de arome dulci si racoritoare.
Pepenele galben este vedeta verii, mult apreciat pentru aroma sa unica, bogata si catifelata, dar si, pentru multitudinea de vitamine, minerale si fibre pe care le contine si, care aduce numeroase beneficii organismului nostru.
Fiind o importanta sursa de vitamina A si C, dar si cu colesterol 0 %, pepenele galben, este un fruct deosebit de gustos si sanatos, practic, un fruct-minune si, din care obtinem o dulceata-medicament extrem de gustoasa si aromata.
Fiind o dulceata rafinata, cu o aroma si o textura unice greu de redat prin cuvinte si, care nu se uita atat de usor, deoarece nu se gaseste peste tot, ci este facuta acasa din ingrediente naturale.
Aceasta dulceata 100% naturala poate fi folosita ca si alternativa la fructele confiate din comert, pentru checuri, cozonac, cereale, dar si, pentru ornatul prajiturilor dvs. preferate atunci cand aveti o sarbatoare in familie.
Cum se face corect Dulceata de pepene galben?
Pentru a pregati cea mai gustoasa si parfumata dulceata de pepene galben, se foloseste pepene galben copt si parfumat si zahar tos si vom avea nevoie de urmatoarele:
Dulceata de pepene galben – Ingrediente:
- 1 pepene galben de cca. 1,5 kg;
- 750 gr zahar tos;
- 1,5 cana apa de la robinet sau apa plata, daca evitai sa folositi apa de la robinet;
- 1 pastaie de vanilie sau un plic de zahar vanilat;
- 1/2 radacina medie de ghimbir pentru o nota picanta (daca nu va place ghimbirul, atunci nu mai adaugati);
- coaja rasa de la o lamaie sau porocala, daca dorit sa simtiti o nota citrica in dulceata;
- 1/2 de ardei iute sau puteti adauga chiar si mai multi (nu este obligatoriu sa adaugati ardei iuti)
Dulceata de pepene galben – Mod de pregatire:
- In primul rand, trebuie sa punem la fiert siropul: intr-o cratita de inox sau aluminiu cu fundul gros se adauga apa si zaharul si se lasa sa fiarba pana scade la jumatate.
- Intre timp, se spala pepenele sub jetul de apa rece, pentru a indeparta urmele de praf si pamant ramase de pe camp si, pe care nu le dorim in delicioasa noastra dulceata.
- Se taie, pepenele, initial in 2 parti, se curata de seminte, apoi inca odata in doua; se indeparteaza coaja galbena de la exterior, care este tare si fibroasa si, pe care nu o dorim in delicioasa noastra dulceata.
- Se taie pepenele in cubulete nu foarte mari de aproximativ 1×1 cm, cum se poate vedea in poza de mai jos.
Fierberea dulcetii…
5. Cand siropul si-a redus din volum, se adauga cubuletele de pepene, ghimbirul taiat pai si ardeiul iute, amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu, dupa ce a inceput sa fiarba, inca cca 60 – 80 min.
6. Dupa aprox. 30-40 min. se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba pana dulceata se ingroase suficient de mult, cum se poate observa in poza de mai jos.
- Trebuie sa o mai amestecati din cand in cand ca sa nu care cumva sa se lipeasca de fundul oalei.
7. Se toarna, dulceata, fierbinte in borcane, se infileteaza etansi capacele, se acopera cu o patura groasa sau prosop si se lasa peste noapte (12 h.) sau pana se racesc borcanele.
- Pregatita corect, adica urmand intocmai pasii din aceasta reteta, dulceata, va putea fi pastrata la borcan chiar si 2-3 fara sa isi schimbe culoarea, gustul si textura.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi, Dulceata de pepene galben, dati-ne un Share/Like pentru ca sa ovada si prietenii dvs. Multumim!
Savurati acest deliciu unic al verii si bucurati-va de momentele pline de prospetime alaturi de cei dragi! In aceasta ordine de idei, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre de dulceta:
!!! Cei, care va inspirati din retetele noastre, va rugam, indicati sursa (link-ul catre site-ul nostru), pentru a evita anumite neplaceri.
Pofta buna si spor la treaba!