Reteta Aripioare de pui cu legume si smantana la cuptor ca la mama acasa fragede si aromate din Categoria Mancaruri cu carne pe care v-o recomand, cu drag. Afla cum sa faci Aripioare de pui cu legume si smantana la cuptor – super-gustoase!
Pe langa obisnuitele legume, pe care le folosesc majoritatea dintre dvs., atunci cand gatesc aripioare sau pui la cuptor, precum: morcov, ceapa si ardei gras, obisnuiesc sa folosesc vinete de gradina tinere si fara seminte.
Este o reteta cat se poate de simpla, se prepara usor si este foarte gustoasa si aromata, si, pe care o gatesc de ani de zile, de cate ori am pofta, si care merita salvata, pentru a nu o pierde, si merita numaidecat incercata.
Solutia excelenta atunci cand ai pofta de ceva rapid si gustos sau te trezesti cu oaspetii la usa, deoarece nu necesita mult timp de gatire, doar adaugi legumele pe care le ai la frigider, le dai la cuptor si poti sta linistit/a de vorba cu musafirii.
Cum se faci cele mai bune Aripioare de pui la cuptor cu smantana?
Ingrediente:
- 1 kg aripioare de pui fara varfuri;
- 2 cepe rosii medii sau una mare;
- 2 morcovi medii;
- 2 vinete medii;
- 2 ardei grasi rosii sau gogosari;
- 250 ml smantana fermentata;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1/2 lingurita boia picanta sau ardei de Cayenne;
- 1/2 lingurita oregano uscat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1 legatura de marar verde
Mod de pregatire:
- Mai intai, se parlesc aripile pe flacara de la aragaz, se curata si le spala bine sub jetul de apa rece. Legumele se curata, se spala si taie rondele sau dupa preferinta fiecaruia.
- Intr-un bol mare, se pun, laolalta: aripioarele, legumele tocate, condimentele, mararul tocat, uleiul de masline si smantana, se amesteca cu grija, cu ajutorul mainii, pentru ca, legumele sa se mentina intregi.
- Se acopera bolul cu pelicula alimentara sau un capac si se da la rece, pentru 2 ore, insa pot fi date si imediat la cuptor, pentru cei nerabdatori sau, care aveti musafiri.
4. Dupa ce s-au scurs cele 2 h, varsam compozitia intr-o tava sau vas de yena si dam la cuptorul preincalzi la 190 C, pentru cca 50-60 min, deoarece carnea de pui este frageda si nu are nevoie de prea mult timp pentru a se face.
La final, vom obtine cele mai aromate si suculente aripioare de pui, pe care, le-ati mancat vreodata, care pot fi servite ca atare sau alaturi de orice garnitura doriti dvs., insa cea mai buna garnitura tot dumucatul ramane.
- Mare pacat sa irosesti acel sos minunat, aromat si gustos!
Ce poate fi mai bun decat o portie de Aripioare de pui la cuptor cu smantana servite cu paine proaspata de casa cu coaja crocanta, care merge de minune sa fie inmuiata in deliciosul sos.
Pentru a vedea si reteta noastra de Pui la cuptor cu legume, rozmarin si cimbru, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat.
Daca v-a placut reteta de astazi – Aripioare de pui cu smantana la cuptor -, dati-ne un Share/Lke. Ajutati-ne sa crestem! Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!