Reteta Ardei umpluti cu carne de pui ca la mama acasa din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum poti sa faci cei mai gustosi Ardei umpluti mancaruricugust cu carne de pui, multe legume si fara prajeli.
Cea mai gustoasa si sanatoasa reteta de Ardei umpluti cu carne de pui, dietetici, cu multe legume si fara prajeli serviti cu smantana fermentata, care se face foarte usor si este foarte gustoasa (reteta).
Pe langa traditionalii Ardei umpluti cu carne de porc, obisnuiesc sa gatesc si ardei umpluti dietetici cu carne tocata de pui cu multe legume si fara prajeli.
Desi, se gasesc mai tot anul in piete si supermaketuri, totusi nu ne putem imagina vara fara sa gatim ardei umpluti, macar de 2-3 ori, si sa ne bucuram de aroma si gustul minunate.
Noua ne plac mai mult Ardeii umpluti fierti, decat cei gatiti la cuptor, pentru ca, ni se par mult mai aromati, mai suculenti si mai gustosi decat cei facuti la cuptor, care nu au o aroma la fel de bogata.
Nimic nu se compara cu o portie de ardei umpluti ca la mama aromati serviti cu smantana fermentata, care va completa gustul dulceag al ardeilor, respectiv al umpluturii.
Sunt o varianta mai sanatoasa a ardeilor umpluti cu carne de porc, perfecti pentru persoanele, care sunt la dieta, insa ii puteti gati cu orice fel de carne doriti, inclusiv cu carne tocata de vitel sau vita, dar si cu peste.
Cum sa faci cei mai buni Ardei umpluti cu carne de pui?
Pentru a pregati cei mai gustosi Ardei umpluti cu carne de pui, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg carne tocata din pulpe de pui, insa puteti folosi si carne tocata din piept de pui;
- 3 linguri de orez cu bobul rotund;
- 3 cepe medii sau 2 mai mari;
- 1-2 morcovi medii sau unul mai mare;
- 1 dovlecel mediu;
- 1 kg de rosii coapte sau bulion de casa;
- 3 rosii, pe care le vom felia si servi pe post de capace, pentru ardeii umpluti.
- 1-2 foi de dafin;
- 1/2 lingurita pudra de curcuma;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin, optional;
- 1 legatura de marar verde;
- 1 legatura patrunjel proaspat
Nota: Puteti folosi pe post de capac si cotorul, de pe care, ati indepartat semintele.
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, spalam bine ardeii grasi, apoi le indepartam cu grija cotorul si scuturam semintele ramase in interior.
- Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam, dupa cum uremaza, ceapa solzisori, morcovii si rosiile le dam pe razatoarea mare, dovlecelul il taiem cubulete mici;
- Orezul il spalam in 2-3 ape sau pana apa devine limpede. Tocam fin mararul verde si patrunjelul.
- Intr-un bol mare, adaugam toate ingredientele, inclusiv, verdeata, uleiul de masline si 2/3 din sucul de rosii obtinut, asezonam cu sare si piper dupa gust, amestecam bine.
5. Nu ne ramane, decat sa umplem ardeii grasi cu umplutura rezultata, apoi sa acoperim fiecare ardei cu cate o felie de rosie, pe post de capac, care va tine umplutura sa nu iasa din ardei.
6. Asazam ardeii intr-o oala cu fundul gros sau ceaun de fonta, adaudam: foile de dafin, sare si piper negru, iar deasupra turnam 2-3 litri de apa fiarta sau supa de pui si restul sucului de rosii.
7. Lasam sa fiarba la foc mediu cca 40-60 min sau pana orezul si legumele folosite sunt gata.
- De obicei, gatesc un sos pe baza de rosii pe care il torn peste ardeii umpluti, cand sunt aproape gata si mai lasa vreo 5 min sa fiarba la foc mic, apoi opresc aragazul, acoper cratita cu un capac si lasa sa se odihneasca 5 min.
Reteta Ardei umpluti cu carne de pui – cateva sfaturi…
De obicei, pregatesc, pentru ardeii umpluti, un catifelat si delicios sos de rosii cu multi morcovi, pe care il servesc alaturi de ardei, insa de aceasta data, nu am avut timp, pentru a-l pregati.
Pentru a vedea si reteta de Sarmale in foi de varza murata, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, precum si, pasi de urmat, pentru a le pregati.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Reteta Ardei umpluti cu carne de pui -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Sarmale in voi de vita de post.
Pofta buna!