Prajitura cu Visine Pufoasa si Frageda cea mai simpla si cea mai gustoasa reteta este printre preferatele mele din Categoria Dulciuri de casa. Afla, cum poti sa faci cea mai buna Prajitura cu visine.
Cu gustul sau fin dulce-acrisor, prajitura cu visine, este pentru multi diintre noi desertul preferat al copilariei si ne aminteste de zilele fara griji si fara tablete.
Desi, s-a cam dus sezonul visinilor nu este niciodata prea tarziu, deoarece cam fiecare gospodina are la congelator visine, pentru la iarna. Acum 10-20 de ani era o problema sa gasesti visine congelate, pe cand acum se gasesc cam la orice supermarket.
Cateva Cuvinte Despre Visine…
Bogate in vitamine A, C, minerale calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zaharuri naturale, proteine, saruri, coloranti naturali etc.,visinele, pintre preferatele fructe, pentru multi dintre dvs, inclusiv, pentru mine.
Minunatele visine, ca sunt consumate in stare proaspata, sub forma de compot, gem sau congelate, trebuie consumate cat mai des posibil, deoarece aduc numeroase beneficii organismului uman, gratie vitaminelor si mineralelor, pe care, le contin.
Este o prajitura simpla, usor de facut si foarte gustoasa de care nu te mai saturi si se potriveste de minune cu o cana de ceai negru infuzat la ceainic sau o cupa de ingheta de vanilie.
Cum Poti sa Faci Cea Mai Buna Prajitura cu Visine Pufoasa si Frageda?
Ingrediente:
- 2 oua, preferabil, de tara;
- 2 pahare faina alba de grau tip 000;
- 250 – 300 gr zahar tos;
- 100 ml smantana grasa;
- 100 gr unt sau ulei de floarea soarelui;
- 0,5 kg visine proaspete sau congelate, fara samburi;
- 1 pachetel zahar vanilat;
- 1 pachetel praf de copt;
- coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala, pentru a da o nota de prospetime.
Prajitura cu Visine: Mod de Pregatire:
- Intr-un bol sau un castron, adaugam ingredientele uscate: faina de grau si praful de copt si le amestecam bine cu ajutorul unei linguri.
- Intr-un alt bol mai mare, adaugam ouale si le batem putin cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam zaharul si zaharul vaniliat, amestecam bine, pana zaharul se dizolva partial.
- Urmat de untul topit si smantana grasa, amestecam bine, apoi adaugam coaja rasa de la o lamaie, amstecam.
- Adaugam ingredientele uscate – faina cu praful de copt -, amestecam bine, incat sa nu se formeze dezgustatoarele cocoloase de aluat.
- Tapetam tava cu unt si faina de grau, adaugam compozitia, iar deasupra asazam cu grija gustoasele visine, bineinteles, fara samburi.
- Apasam, cu ajutorul unui deget sau cu o lingurita, fiecare visina, in parte, pentru ca, sa nu ramana la suprafata, deoarece se vor arde in timpul coacerii si vor capata un gust amarui.
7. Dam tava cu pufoasa Prajitura la cuptorul preincalzit la 200 C, pentru 35-40 min. depinde de cuptorul fiecaruia.
Pentru a vedea si reteta de pandispan cu capsuni proaspete, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, explicatii, precum si, pasi de urmat.
Pofta buna!