Tocanita de Dovlecei cu Carne de Porc si Marar Verde – o reteta de sezon, simpla, rapida si foarte gustoasa si pe care nu o vei gasi in alta parte – din Categoria Mancaruri cu carne.
Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Tocanita de dovlecei cu carne de porc, rosii si marar verde, reteta pas cu pas cu poze si explicatii pe care ar trebui sa o incerci numaidecat.
Cu multa ceapa, dovlecei, morcovi si rosii dulci-acrisoare de tara, Tocanita de dovlecei, ramane preferata mea dintre toate tocanitele posibile si o gatesc foarte des, mai ales, vara.
Pregatita din legume proaspete de sezon de cea mai buna calitate aceasta banala tocanita poate devini cel mai indragit preparat al intregii familii si poate fi gatita cu carne de porc, pasare de tara, vita, peste sau in varianta de post.
Ca si garnitura, pentru delicioasa Tocanita de dovlecei, putem servi: orez pufos, crupa de grau cu unt, piure de cartofi sau telina sau poate fi servita ca atare doar cu paine cu coaja crocanta.
Cum poti sa faci cea mai buna Tocanita de Dovlecei cu Carne de Porc?
Ingrediente:
- 700 gr spata de porc (partial degresata);
- 3 dovlecei tineri cu coaja lucioasa;
- 1 ceapa mare sau 2 mai mici;
- 1 morcov mare sau 2 mai mici;
- 5-6 rosii proaspete, preferabil, de tara, pentru ca, sunt mult mai dulci si mai aromate;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 un praf de boia iute sau dulce, daca nu mancati picant;
- 1 legatura de marar verde
Mod de Preparare:
- In primul rand, spalam carnea de porc, o stergem de apa cu un prosop de bucatarie, apoi o taiem cuburi (ca pentru gulas) cat o imbucatura sau fasii de 5-6 cm lungime si 1,5 cm grosime, cum doriti.
- Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam, dupa cum urmeaza: ceapa solzisori, morcovii fasii, rosiile si dovleceii ii taiem cubulete.
- Luam un ceaun sau o cratita cu fundul gros, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de porc, amestecam.
- La inceput carnea isi v-a lasa sucul propriu, acoperim ceaunul cu capacul, lasam sa fiarba inabusit, la foc mic, pana v-a scadea zeama, apoi carnea v-a incepe sa se friga.
- Dupa ce carnea s-a rumenit frumos, adaugam legumele tocate: ceapa, morcovul si dovleceii, amestecam si lasam sa se caleasca 3-4 min., apoi adaugam rosiile taiate cubulete.
6. Amestecam bine toate ingredientele, adaugam foaia de dafin, piperul negru, sarea si boiaua iute, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa fiarba inabusit la foc mic aprox. 15 min sau pana este gata carnea.
La final, adaugam mararul tocat fin, amestecam bine si lasam sa se odihneasca cca 5 min inainte de servire, pentru ca ingredientele sa se intrepatrunda creand un gust si o aroma deosebite.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocanita de dovlecei cu carne de porc -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de porc cu garnitura de hrisca.
Pofta buna!