Friptura de vitel cu garnitura de fasole verde si salata de radicchio din Categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci cea mai gustoasa si frageda Friptura de vitel la gratar cu garnitura de fasole verde, sumplu si gustos.
Carnea de vitel, respectiv de vita nu numai ca este gustoasa, dar si foarte sanatoasa. Pe langa faptul ca, este o importanta sursa de proteine si fier, carnea rosie, este bogata in vitamine, fibre, lipide, glucide si minerale.
Pentru a obtine cea mai frageda friptura de vitel, care sa ti se topeasca in gura, este nevoie sa tinem cont de cateva aspecte importante, si anume:
- carnea trebuie sa fie la temperatura camerei si, nu abia scoasa de la frigider, in cel din urma caz, carnea va suferi un soc termic si se va contracta, devenind, astfel, dura si greu de mestecat;
- inainte de a fi pusa pe gratarul incins, friptura de vitel, se unge cu ulei de masline extravirgin si se lasa cca 20 min la temperatura camerei;
- gratarul trebuie sa fie foarte incins;
- friptura trebuie gatita rapid, la foc iute
Cum se face cea mai buna Friptura de vitel cu ganitura de fasole verde?
Ingrediente pentru 4 portii:
- 4 fripturi (snitele) de vitel, a cate 120-150 gr fiecare;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
Pentru garnitura:
- 500 gr fideluta verde;
- 3 catei de usturoi;
- sare dupa gust;
- piper negru;
- 1 legatura marar verde;
- 1 lingurita unt
Mod de preparare:
- Luam o oala, adaugam 2,5 l apa de la robinet si 1 lingurita cu sare si lasam sa fiarba.
- Separat, ungem, friptura de vitel, cu putin ulei de masline si le lasam, cum am scris mai sus, sa stea cca 20 min la temperatura camerei.
- Taiem capetele la fasolea verde. Cand apa a dat in clocot, adaugam fasolea verde si o blansam 2-3 min, apoi o scoatem din apa in care a fiert, cu ajutorul unei spumiere.
- Incingem bine gratarul sau tigaia teflonata, apoi adaugam fripturile si le frigem cate 1-2 min, pe fiecare parte. Cand friptura este gata, asazonam cu sare si piper si o lasam sa se odihneasca 1-2 min, apoi este gata de servire.
- Luam o tigaie teflonata, in care, adaugam untul, apoi sotam putin fasolea verde, care a fost blasata, anterior, asazonam cu sare si piper, dupa gust si cam atat. La final, obtinem cea mai frageda si suculenta friptura, pe care, ati mancat-o vreodata, care ti se topeste in gura.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]