Sarmale in Foi de Vita cu Smantana, mix de carne tocata, legume proaspete si mult marar verde – reteta traditionala ca la bunica acasa – din Categoria Mancaruri cu carne.
Inra acum sa vezi, cum poti sa faci cele mai gustoase Sarmale in foi de vita cu mix de carne – porc si pui -, afumatura, legume si mult marar verde servite cu smantana fermentata.
Sarmale in foi de vita cu smantana grasa, o delicioasa reteta ce poate fi gatita ca alternativa la traditionalele sarmalute in foi de varza acra, care, de obicei, se gatesc mai mult iarna.
Frunzele de vita pot fi folosite in stare proaspata, congelate, marinate in sare sau uscate, care trebuie sa fie oparite, pentru a fi mai usor de lucrat, adica mai usor de invartit.
Ce se mai adauga in compozitie pe langa orez, carne si legume?
Unde au Fost Inventate Sarmalele?
Cum Poti Sa Faci Cele Mai Bune Sarmale In Foi De Vita Cu Smantana?
Ingrediente:
- 500 gr carne-macra de porc, tocata;
- 500 gr piept de pui, pe care, il tocam sau il taiem cubulete;
- 300 gr afumatura, optional;
- 3 cepe mari;
- 2 morcovi;
- 1 dovlecel, optional;
- 8-9 rosii de gradina;
- 3 linguri de orez cu bobul rotund;
- 1-2 foi de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1-2 linguri ulei de masline;
- 1 legatura mare sau 2 mai mici de marar verde;
- 1,5 l apa fiarta sau supa de pui;
- foi de vita proaspete
Sarmale in Foi de Vita mancaruricugust – Mod de Pregatire:
- In primul rand, se pun la fiert 2 l de apa de la robinet cu care vom opari, ulterior, frunzele de vita de vie. Intre timp, se spala bine frunzele de vita;
- Se toaca marunt ceapa si morcovul (se poate da si pe razatoarea mare), apoi se soteaza in uleiul bine incins pana ceapa devine translucida.
- Nu lasati ceapa sa se arda, deoarece va da un gust amar sarmalelor!!! Separat, se dau rosiile pe razatorea mare.
3. Cand apa a dat in clocot se toarna peste frunzele, care au fost spalate anterior.
4. Intr-un bol sau un castron se adauga, laolalta, carnea tocata de porc si pui, orezul, legumele sotate, 1/2 din rosii, verdeata tocata, sarea, piperul negru si se amesteca foarte bine.
5. Nu ne ramane decat sa punem cate o lingura de umplutura pe fiecare foaie de vita in parte si sa rulam simpaticile sarmalutele.
6. Se aseaza sarmalutele intr-un ceaun, oala de lut sau o cratita de inox cu fundul gros, iar deasupra se adauga restul rosiilor, foile de dafin, sarea, piper negru si apa fiarta sau supa de pui.
- Nu adaug niciodata frunze de vita sau varza la fundul oalei sau deasupra sarmalelor.
Sarmale in Foi de Vita – Cateva Sfaturi Privind Servirea
La final, obtinem cele mai gustoase Sarmalute in Foi de Vita, care, efectiv, ti se topesc in gura si de care nu te mai poti satura niciodata, mai ales, daca sunt servite cu smantana fermentata gustoasa.
Insa, puteti servi delicioasele Sarmale cu Smantana sau mamaliguta moale cu unt si telemea, preferabil, de oaie, care se potriveste de minune si va face preparatul mult mai gustos si aromat.
Sprijiniti Blogul cu un Share
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Sarmale in foi de vita cu smantana -, ajutati-ne un Share sau Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
- Sarmale in Foi de Varza, unde veti gasi reteta cu poze si pasi de urmat si
- Ardei Umpluti cu Carne de Pui
Pofta buna!