Muschi file de porc pane cu piure pufos si mascarpone o reteta, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa din Categoria Mancaruri cu carne.
Muschi file cu piure mancaruricugust – Afla, cum sa faci cel maai gustos si fraged Muschi file de porc cu piure pufos si mascarpone perfect pentru cina de duminica.
Muschiul file de porc este o transa de carne slaba si foarte frageda, putin mai scump decat alte transe de porc, insa mai ieftin decat muschiuletul si, care nu necesita mult timp pentru pregatire si nici mari cunostinte in ale gatitului.
Cum sa faci cel mai bun Muschi file de porc pane cu piure pufos de cartofi?
Pentru a pregati muschi file de porc pane, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple si accesibile oricui:
- 600 gr muschi file de porc;
- faina alba de grau;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 2 linguri ulei de floarea soarelui, pentru prajit
Pentru garnitura:
- 700 gr cartofi, preferabil, rosii;
- 3-4 radacini de pastranac;
- 25 gr unt;
- 3 linguri de mascapone sau smantana grasa;
- sare dupa gust
Mod de pregatire:
- In primul rand, curatam si spalam cartofii si pastarnacul, apoi ii punem la fiert intr-o oala, in care am adaugat 3 l de apa si 1/3 lingurita de sare grunjoasa sau sare iodata.
- Spalam bine muschiul file de porc sub jetul de apa rece, il stergem cu un prosop de bucataie, pentru a indeparta apa ramasa, apoi il taiem transversal in bucati (felii), ca pentru snitele, de 1 cm grosimie.
- Separat, luam un bol, in care batem 2 oua, la care adaugam, ulterior, sare si piper negru, dupa gust. Asezonam snitelele cu sare si piper, apoi le trecem prin faina alba de grau si oul batut.
- Nu este nevoie sa batem snitelele cu ciocanul de bucatarie, deoarece muschiul file de porc este o carne mult mai frageda, decat alte transe de porc, precum: pulpa sau spata si nu necesita mult timp, pentru gatire, insa daca doriti, le puteti bate.
4. Luam, o tigaie teflonata cu fundul gros, adaugam uleiul de floarea soarelui, cand uleiul s-a incins bine, adaugam feliile de muschi (snitelele), pe care le-am trecum prin faina si oul batut.
5. Scoatem snitele pe o farfurie intinsa sau platou in care am asternut un prosop de hartie, pentru ca, sa absoarba uleiul ramas de pe urma procesului de prajire.
6. Legumele, dupa ce au fiert, le strecuram sau le scoatem inr-o oala cu ajutorul unei spumiere, apoi le mixam, adaugam untul, mascarpone-ul si sare dupa gust; amestecam bine, pana piureul devine pufos.
Nu ne ramane, decat sa montam deliciosul muschi file pe farfurie, alaturi de pufosul piure de cartofi si pastarnac. Pentru a vedea delicioasa reteta de Snitel de peste cu piure si salata de cruditati, dati click aici.
Pofta buna!