Reteta Hamburger din carne marinata cu salata de leurda din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cel mai suculent si gustos Hamburger din carne marinata.
Cea mai gustoasa reteta de Hamburger din carne marinata cu salata de leurda si avocado reteta culinara cu poze si pasi de urmat.
Pentru iubitorii de hamburgere, va propun sa incercati o reteta de hamburger de casa mult mai sanatos decat cel din Fast Food, preprat din carne de manzat, care a stat la marinat in vin.
Am optat pentru o salata de leurda, daca tot suntem in plin sezon, sa profitam din plin de miraculoasa planta salbatica, care aduce numai beneficii asupra organismului nostru.
Cum sa faci Hamburger din carne marinata cu salata de leurda?
Ingrediente:
- 600 g carne-macra de manzat sau vita (am folosit carne de manzat, care este mai grasa si mult mai frageda, decat cea de vita);
- 1 ceapa medie,ca va da un plus de gust si o dulceata carnii de manzat;
- 3 catei de usturoi;
- 1 ou, pentru a lega compozitia;
- sare;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar verde
Pentru marinada:
- 1 pahar vin rosu demisec;
- 2 linguri sos de soia;
- piper negru proaspat macinat
Pentru garnitura de salata:
- 4-5 legaturi de leurda;
- 200 gr varza alba;
- 3-4 rosii;
- 2 avocado;
- 3 fire de ceapa verde;
- sare;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
- 1 lingura suc de lamaie, proaspat stors;
- 1 legatura de marar, daca nu va place, atunci nu mai adaugati.
Mod de pregatire Hamburger din carne marinata:
- Spalam carnea de manzat, apoi o portionam in snitele, pentru ca marinata sa o patrunda si sa o fragezeasca mai bine. Snitelele rezultate le punem intr-un castron, apoi adaugam toate ingredientele, pentru marinada, adica: vinul, sosul de soia si piperul negru.
- Nu agaugati sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat!!!
2. Lasam carnea in marinada min 2 ore, la rece, insa se poate lasa si peste noate la frigider. Curatam si spalam ceapa si usturoiul, pentru a le avea gata pregatite si la indemana.
3.Dupa ce s-au scurs cele 2 h, scoatem carnea din marinada, o stergem cu un prosop de bucatatie, apoi o dam prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa si usturoiul.
4. In bolul cu carnea tocata adaugam restul ingredientelor: oul, piperul negru si mararul tocat fin, amestecam bine, pana se omogenizeaza bine compozitia.
5. Impartim compozitia in 4 parti egale, din care vom forma chiftele-gigant (mingiute), apoi le aplatizam cu grija pana obtinem niste hamburgere simpatice de 0,5 cm grosime.
6. Frigem hamburgerii pe gratarul bine incins cate 3-4 min. pe fiacre parte sau pana se rumenesc frumos, pe care l-am uns cu ulei, pentru ca sa nu se lipeasca.
Hamburgerii preparati in acest mod, vor avea un gust diferit de cel al hamburgerilor clasici mult mai dulce si cu o aroma inconfundabila date de catre vin folosit, pentru marinada.
Incercati si veti ramane placut surprinsi, veti avea o cina copioasa, foarte gustoasa si sanatoasa in acelasi timp.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Hamburger din carne tocata cu salata de leurda -, dati-ne un Share. Multumim!
Pentru a vedea si reteta de Hamburger pe farfurie, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze si pasi de urmat.
Pofta buna!