Ficatei prajiti cu garnitura de legume – o reteta clasica de ficatei prajti la tigaie serviti cu garnitura de legume cu branza de mucegai – din Categoria Aperitive si Salate de casa.
Afla cum sa faci cei mai fini si untosi Ficatei prajiti cu garnitura de legume si branza cu mucegai, preparatul ideal, usor si satios, pentru cina de duminica si nu numai.
Pentru astazi, avem o delicioasa reteta de Ficatei prajiti la tigaie, untosi, care ti se topesc in gura, cu o garnitura sanatoasa si gustoasa de legume si branza cu mucegai.
Ficateii de pui sunt foarte fini si se prepara destul repede, in comparatie cu cei de curcan, care sunt mai tari si necesita mai mult timp pentru gatire si nu sunt chiar atat de fini si untosi ca cei de pui.
Mai ales, daca respecti cativa pasi esentiali, atunci, pur si simpu, nu ai cum sa dai gres si iti vor iesi niste Ficatei prajiti la tigaie gustosi si fragezi, care ti se vor topi in gura ca untul.
Urmarind intocmai pasii din aceasta reteta vei obtine cel mai bun Ficat de pui la tigaie pe care l-ai mancat vreodata, care va fi foarte fin si untos si nu va avea gust amarui sau fad.
Ca sunt facuti la tigaie, gratar sau cuptor, Ficateii de pui prajiti, se preteaza destul de bine cu legumele facute la aburi sau trase la tigaie in unt, dar si, cartofii natur sau piureul de cartofi.
Cum sa faci Ficatei prajiti la tigaie cu garnitura de legume?
Ingrediente Ficatei prajiti la tigaie:
- 600 gr ficatei proaspeti de pui;
- faina alba de grau;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- ulei de floarea soarelui, pentru prajit;
Pentru garnitura:
- 1/2 conopida;
- 1 brocoli mediu;
- 2 morcovi medii;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1 lingura parmezan ras;
- 50 gr branza cu mucegai, care, atunci cand o vom adauga la legumele fierbinti se va topi frumos formiand un minunat si catifelat sos, care va da un plus de gust preparatului ;
- 1 legatura marar verde
Ficatei de pui prajiti la tigaie – Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, se pun la fiert, intr-o cratita mare, 2-3 l apa de la robinet cu 1/2 lingurita sare de mare sau sare iodata.
- Ficateii, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust, se trec prin faina, apoi se scutura putin pentru a scapa de plusul de faina.
- Nu spalati niciodata ficatul, deoarece isi schimba semnificativ atat gustul, cat si aroma.
3. Se prajesc, ficateii, intr-o tigaie teflonata, la foc mediu spre iute, pana se rumenesc frumos, pe ambele parti, apoi se scot pe o farfurie, in care a fost asternut un prosopel de hartie.
4. Legumele, se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, cat o imbucatura, apoi se pun in apa, care, intre timp, a dat in fiert, pentru 2-3 min, pentru a ramane crocante si asi pastra cat mai multe vitamine.
5. Se scurge apa din cratita in care au fiert legumele, se adauga uleiul de masline, branza cu mucegai, piperul negru si mararul tocat fin; se acopera oala cu un capac si se scutura, pentru ca, toate ingredientele sa se amestece bine.
- Uleiul de masline poate fi inlocuit cu unt, pentru cei care nu suporta uleiul de masline.
La final, nu ne ramane decat sa montam deliciosii Ficatei prajti la tigaie pe platoul de servire sau farfurie si gata poate fi servit alauri de garnitura de legume sanatoase.
Pentru a vedea si reteta de Ficat de manzat cu garnitura de cartofi si salata Olivier, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, respectiv pasi de urmat.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ficatei prajiti cu garnitura de legume -, dati-ne un Share/Like, pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Pofta buna!