Pulpa de miel cu usturoi si cimbru la cuptor din Categoria Mancaruri cu carne de Oaie/Miel. Afla, cum sa gatesti cea mai frageda si aromata Pulpa de miel cu usturoi si cimbru la cuptor pentru masa de Paste.
Gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat. Pentru iubitorii de friptura de miel, am o simpla reteta de Pulpa de miel impanata cu usturoi si aromata cu cimbru, gatita la cuptor.
Putin despre carnea de miel/oaie…
Carnea de miel sau oaie, pe langa faptul ca, este foarte gustoasa si aromata (sunt persoane carora nu le place), ne aduce si numeroase beneficii organismului nostru.
Bogata in:
- vitamine din grupul B, care ajuta la metabolizarea proteinilor,carbohidratilor etc. ;
- minerale calciu, cupru, fier, mangan, potasiu, zinc etc.;
- proteine, care sunt usor digerabile.;
- acizi grasi, precum, Omega 3 etc.
Este o importanta sursa de proteina, reprezentand cca 60 % din necesarul zilnic, pentru un adult, vorbim despre procentajul per 100 gr de carne de miel.
Fiind bogata in fier si potasiu, carnea de miel, este indicata sportivilor, persoanelor anemice cu carenta de fier si persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala, deoarece ajuta la refacerea tesuturilor etc.
Cum sa faci cea mai buna Pulpa de miel la cuptor?
Pentru a pregati Pulpa de miel cu usturoi si rozmarin, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente simple:
- 1 pulpa de miel din spate (am folosit, doar partea superioara a pulpei cu tot cu os, insa fara fus);
- 1 capatina de usturoi;
- 1 pahar vin alb sec sau demidulce (il prefer pe cel demidulce, avand un gust si o aroma mai fructate), optional;
- sare, dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingurita cimbru uscat;
- 50 ml ulei de masline
Mod de pregatire:
- De obicei, carnea de miel are pe ea fire de par, care au fost transferate in timpul jupuirii de pe blana animalului pe carcasa, asa ca, ar trebui sa parlim pulpa de flacara de la aragaz si sa o spalam foarte bine, sub jetul de apa rece, pentru a indeparta aceste fire de par.
- Dupa ce am spalat carnea de miel, o stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie, pentru a absorbi apa ramasa, in caz contrar, va improsca cu ulei, cand o vom pune la prajit in tigaie. Curatam capatina de usturoi.
- Dupa ce am sters carnea, cu ajutorul unui cutit face crestaturi, in care, introducem cate un catel de usturoi, asezonam cu sare si piper, apoi o punem la prajit intr-o tigaie sau tava, in care am adaugat uleiul de masline.
- Rumenim frumos, pe toate partile, in acest fel se formeaza o crusta, care va mentine in interior sucurile formate si nu va permite sa scape afara.
Dupa ce am rumenit Pulpa pe aragaz, o dam la cuptor
4. Adaugam vinul alb si cimbrul, acoperim tigaia sau tava cu un capac sau folie de aluminiu, lasam sa dea un clocot.
5. Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 C, pentru 60-80 min., pentru ca, carnea de miel este mai frageda, decat carnea de oaie si nu are nevoie de foarte mult timp, pentru gatire.
6. Dupa cca 50-60 min, scoatem capacul sau folia de aluminiu, intoarcem carnea pe cealalta parte si o lasam alte 10 min, pentru a se rumeni frumos.
Sfat: Ca si garnitura, pentru frageda si aromata friptura din pulpa de miel, puteti servi: piure de cartofi sau telina, orez pufos, legume la aburi sau legume fierte.
Pentru a vedea reteta de Tocana de vitel cu cartofi, ciuperci si porumb dulce, gatita la cuptor, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, precum si, pasi de urmat.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Pulpa de miel cu usturoi si cimbru la cuptor -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Miel inabusit in cidru cu ierburi aromatice.
Pofta buna!