Reteta Cornuri cu gem si miere cu mac insiropate din Categoria Dulciuri de casa. Afla de ce ingrediente ai nevoie si cum poti face cele mai pufoase Cornuri cu gem si miere.
Ce poate fi mai bun la micul dejun sau chiar la cina decat un corn cu gem de casa fraged, servit alturi de un ceai negru de calitate sau o cana de lapte cald.
Ce imi place la aceasta reteta este, faptul ca, nu este nevoie sa faci opara, cum se obisnuieste la aluatul dospit, ci, pur si simplu, se amesteca toate ingredientele laolalta si cam atat.
Imi amintesc, cand eram la facultate se vindeau mai peste tot Cornuri cu gem insiropate, cat de bune erau, insa acum nu am mai vazut de ani buni in nicio patiserie.
Cum sa faci cele mai bune Cornuri cu gem si miere?
Ingrediente:
- 2 oua;
- 500 ml lapte integral 3,2 %;
- 3 lingurite de drojdie uscata;
- 150-200 gr zahar tos;
- 100 ml ulei de masline extravirgin, insa puteti folosi si ulei de floarea soarelui sau unt;
- 800-900 gr faina de tip 000;
- 1 plic zahar vanilat;
- coaja raza de la 1 lamaie sau portocala, pentru a imbogati aroma
Pentru umplutura:
- gem de casa;
- miere naturala;
- 150 gr mac;
- scortisoara macinata
Pentru sirop:
- 1 pahar cu apa;
- 1/2 pahar zahar tos;
- cateva picaturi de esenta de rom, vanilie sau suc de lamaie proaspat stors
Mod de pregatire:
- Mai antai, incalzim intr-un ibric laptele (500 ml), apoi adaugam drojdia uscata si amestecam pana se dizolva complet.
- Luam, un vas mai mare, spargem si batem bine cele 2 oua pana se formeaza o spuma laba deasupra, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat si uleiul, amestecam bine pana se dizolva putin zaharul.
- Dupa care, adaugam laptele si faina, amestecam bine, pana se incorporeaza complet faina; acoperim vasul cu un prosop sau pelicula alimentara si il dam la loc caldut pentru 2 h.
- Dupa ce au trecut cele 2 h, rasturnam aluatul pe masa de lucru, care a fost presarata cu faina, il taiem in 4 bucati cat de cat egale. Luam, pe rand, cate o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul.
- Pentru a vedea , cum se procedeaza, dati click aici, deoarece tehnolgia este, practic, aceiasi ca si la cornulete.
Cornuri cu gem insiropate – pregatiri finale…
5. Tapetam tava cu unt si faina, asezam cornurile lasand spatiu intre ele, acoperim tava cu un prosop si lasam cornurile 30 min sa cresca, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 190 C, pentru 40 min.
6. Pentru a pregati siropul, luam un ibric de inox, adaugam: apa, zaharul si esenta de rom sau sucul de lamaie, lasam sa fiarba la foc mic, pana siropul scade la 1/2 din volumu initial.
7. Fierbem 1 cana cu apa pe care o turnam peste mac, acoperim bolul cu un capac potrivit sau farfurie si lasam pentru 10-15 min, pana macul se va umfla putin.
8. Cand sunt gata, scoatem cornurile de la cuptor, le lasam sa se raceasca, apoi turnam siropul fierbinte peste ele, acoperim tava cu un prosop de bucatarie si lasam sa se insiropeze.
La final, obtinem cele mai pufoase si fragede cornuri, care ti se topesc in gura. Am facut 2 tipuri de cornuri: cornuri cu gem si cornuri cu miere si mac – super-delicioase.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Cornuri cu gem si miere cu mac insiropate -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Chec de morcovi cu nuci si visine.
Pofta buna!