Reteta Chiftelute de vinete coapte, de post, reteta mamei mele din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Afla, cum sa faci cele mai delicioase Chiftelute de vinete coapte, care iti vor imbotagi meniul in zilele de post.
Este o reteta simpla si foarte gustoasa pe care ar trebui sa o incerci numaidecat, deoarece sunt nespus de bune si aromate, avand o placuta aroma de fum data de vanata coapta pe ragaz sau la carbuni.
Astazi am pregatit niste delicioase si fragede Chiftelute de vaneata coapta, de post, o reteta vegana simpla, usor de facut si extrem de gustoasa, care va placea cu siguranta dvs. si familiei dvs., pentru a mai diversifica, pe cat posibil, meniul de post.
Cred, ca fiecare dintre dvs. are vinete coapte la congelator si daca care cumva nu aveti, atunci puteti cumpara in tare proaspata si sa le coaceti dvs. sau le puteti gasi gata coapte, sub forma congelata.
Daca nu va plac vinetele coapte sau credeti, ca chiftelutele vor avea un gust pregnanat, puteti sa faceti chiftelute si din vanata fiarta, vor fi la fel de gustoase, poate putin mai usoare, decat cele din vinete coapte.
Delicioasele chiftelute de vinete coapte, pot fi servite alaturi de diverse garnituri, precum: orez lipicios, piure de cartofi, legume trase la tigaie sau legume facute la aburi si lista poate continua…
Insa, tot atat de bine puteti sa pregatiti chiftelutele de vinete, de cartofi sau chiftelute marinate, pentru a vedea reteta, dati click aici pe care sa le serviti cu orice garnitura doriti dvs.
Cum sa faci cele mai bune Chiftelute de vinete coapte?
Ingrediente:
- 500 gr vinete coapte (cca 3-4 vinete coapte);
- 1 ceapa mare sau 2 mai mici;
- 1 ou, in cazul, in care nu tineti post, daca tineti post, atunci adaugati putina faina sau gris de grau;
- 3 catei de usturoi;
- 1 felie de paine inmuiata in lapte de soia sau lapte de vaca, la fel, daca nu tineti post;
- 1 legatura de marar verde;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 100 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Dupa ce coacem si curatam de coaja vinata coapta si o dam prin masina de tocat carne; La fel, procedem si cu celelalte ingrediente: ceapa, usturoiul si painea inmuiata in lapte (daca nu tineti post!!!).
- Luam un castron sau un bol de sticla, in care, combinam toate ingredientele de mai sus, apoi adaugam oul, sarea, piperul negru, mararul tocat fin.
- Daca compozitia vi se pare prea moale, adaugati 1-2 linguri de faina, care va lega comozitia, daca nu ati adaugat ou, amestecati bine pana se omogenizeaza.
- Cum am mentionat mai sus, daca tineti post, evitati sa adaugati ou ci il puteti inlocui cu putina faina de grau sa gris, care va contribui la legarea aluatului.
3. Luam o tigaie neaderenta, in care, adaugam uleiul, cand uleiul s-a incins adaugam chiftelutele si le prajim cate 2-3 min pe fiecare parte.
4. Scoatem chitelutele pe o farfurie, in care, am asternut un prosop de hartie, pentru a scapa de surplusul de ulei ramas in urma prajirii.
In asa fel, vom obtine cele mai delicioase Chiftelute de vinete coapte, care pot prezenta o alternativa la chiftelutele din carne, pentru persoanele care tin post sau sunt vegetarieni.
Daca v-a placut reteta de astazi – Chiftelute de vinete coapte, de post -, dati-ne un Share sau Like, ne-ar fi de mare ajutor. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea, pentru a va bucura cu noi si noi retete, noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomadam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!