Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce

Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce

 

Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce
ciorba-a-la-grec.jpg

Ciorba a la grec de pui cu ciuperci si porumb dulce din Categoria Ciorbe si supe. Intra sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce, care iti va incalzi sufletul pe timpul iernii.

Ciorba a la grec, cred ca, se afla pe locul doi printre preferintele romanilor, dupa ciorba de burta, fireste, si poafe fi gatita oricand aveti posta nu doar in sezonul rece.

Este o ciorba aromata, dreasa cu smantana si ou si extrem de gustoasa perfecta pentru cei carora le plac ciorbele, mai ales, in sezonul rece, cand ne dardie sufletul de frig.

De obicei, se prepara cu orez, insa eu prefer sa o prepar cu mai multe legume, printre care se numara, porumbul dulce si ciupercile, care nu fac altceva, decat sa sporeasca si sa dea un plus de aroma ciorbei a la grec.

Ceea ce o deosebeste, de alte ciorbe este felul, cum este pregatita si consistenta, bineinteles, este o ciorba fina, cu o aroma si un gust aparte, greu de confundat cu al altei ciorbe sau supe si reprezinta o alternativa buna, pentru cei carora nu le place Ciorba de burta.

Cum sa faci cea mai buna Ciorba a la grec?

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat;
  • 1 ceapa medie;
  • 400 – 500 gr amestec legume congelate (preferabil, sa contina si ciuperci);
  • 5 linguri porumb dulce de la conserva;
  • 2 oua, preferabil de tara sau de la gaini crescute la sol, pentru ca, au galbenusul portocaliu;
  • 2-3 litri de supa de pui sau apa de la robinet;
  • 200 gr smantana grasa (intotdeauna, folosesc smantana fermentata);
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 1 legatura marar verde
Reteta Ciorba a la grec cu pui si ciuperci
ciorba-a-la-grec-cu-porumb.jpg

Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce – Mod de pregatire:

  1. Spalam pieptul de pui, apoi il punem la fiert intr-o oala, in care am adaugat supa din tacam de pui sau apa de la robinet, o ceapa intreaga (fara coaja, fireste),foaia de dafin si piperul negru.
  2. Cand pieptul de pui este aproape fiert (cca 20-25 min), adaugam amestecul de legume congelate, inclusiv porumbul dulce; lasam sa fiarba in continuare. Intr-un bol de ceramica, scoatem 2-3 polonice de supa din oala si lasam sa se raceasca.
  3. Dupa ce pieptul de pui a fiert, il scoatem pe un fund de lemn si il taiem fasii de cca 1 cm grosime, apoi il punem din nou in oala si lasam sa fiarba alte 5-10 min., apoi oprim aragazul.
  4. Separat, intr-un alt bol,  vom bate ouale cu un praf de sare, cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam smantana si continuam sa batem, pana se incorporeaza integral, iar amestecul va capata consistenta unei emulsii mai groase.
  5. In bolul cu emulsia de ou si smantana adaugam, mai intai, supa rece (din bol), apoi, treptat, supa fierbinte din oala, amestecam bine si avem grija sa nu se taie compozitia de ou. Emulsia va trebui sa aiba o temperatura relativ apropiata celei din cratita, in caz contrar, se va taia, in momentul, cand o vom adauga in cratita cu ciorba. Aveti mare grija!!!
Ciorba a la grec cu pui
ciorba-a-la-grec-cu-ciuperci.jpg

Cateva sfaturi…

6. La final, se adauga mararul tocat fin si uleiul de masline extravirgin, aprindem din nou aragazul si lasam sa dea un clocot si atat; acoprim cratita cu un capac si lasam sa se odihneasca 5 min.

Pregata in acest mod, si anume, cu multe legume, va rezulta o aromata, consistenta si foarte gustoasa ciorba pe care, cu siguranta, o veti gati si altadata.

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Ciorba a la grec cu ciuperci si porumb dulce -, dati-ne un Share. Multumim anticipat! Totodata, va recomandam sa veti si alte doua retete ale noastre:

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...