Tocana de curcan cu garnitura de orez pufos asa cum o gatesc eu din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa gatesti cea mai buna Tocana de curcan cu garnitura de orez pufos, vezi reteta.
Pentru iubitorii de mancaruri sanatoase, simple, dar gustoase, am pregatit astazi, Tocana de curcan cu orez, reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si satioasa.
Pentru cei, care astazi tin post, pot prepara Tocana fara carne doar cu amestec de lugume. De retinut, cu cat amestecul de legume va fi mai diversificat cu atat tocana va fi mai gustoasa.
Cum sa faci cea mai buna Tocana de curcan cu garnitura de orez?
Ingrediente:
Pentru tocana:
- 1 pulpa superioara de curcan (am folosit pulpa dezosata si depielata);
- 1 ceapa medie;
- 500 gr amestec de lugume congelat;
- 5 linguri de porumb dulce de la conserva;
- 1 lingura pasta de arei gras, preparata in casa, insa tot atat de bine puteti folosi si pasta de tomate de buna calitate (fara amidon);
- 1/2 lingurita boia de ardei gras, de casa;
- 1 pahar supa de curcan sau pui (in cazul in care tineti post, adaugati supa de legume, preparata in casa)
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar verde;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Pentru garnitura de orez:
- 1 pahar orez;
- 3 pahare supa de curcan sau supa de legume;
- 1/2 lingura ulei de masline extravirgin;
- 1/2 foaie dafin;
- sare si piper negru proaspat macinat
Nota: Cum se prepara garnitura de orez putei vedea aici, insa puteti fierbe orezul, doar in supa, fara a-l cali in ulei de masline.
Mod de pregatire:
- Mai inatai, curatam ceapa de coaja, o spalam bine sub jetul de apa calda, pentru a-i mai taia din iuteala si, pentru a diminua lacrimarea ochilor, apoi o tocam solzisori.
- Pulpa de curcan o spalam bine sub jetul de apa rece, o stergem cu un prosop de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de apa si a evita „improscarea” cu ulei, apoi o prtionam in cubulete potrivite sau in fasii.
- Luam un ceaun sau oala teflonata, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam carnea de curcan, pe care am portionat-o, anterior. Amestecam cu ajutorul unei linguri sau spatule de lemn, deoarece carnea are tendinta de a se lipi de fundul oalei.
- Cand carnea s-a rumenit frumos, pe toate partile, adaugam ceapa tocata, amestecam bine, calim ceapa 2-3 min., atat.
5. Dupa ce am calt ceapa 2-3 min., adaugam pasta de ardei gras si boiaua, amestecam imediat, pentru ca pasta, dar si, boiaua, de altfel, au tendinta de a se lipi de fundul oalei.
6. Apoi, adaugam amestecul de legume, amestecam bine totul si calim cca 5 min, apoi adaugam porumbul dulce, amestecam.
- Pentru a obtine o tocana delicoasa, aromata si plina de culori, alegeti un amestec de legume catm ai diversificat, preferabil, sa contina si ciuperci, care vor da o aroma si un gust deosebite tocanii.
Tocana de curcan – Pregatiri finale…
7. Adaugam: foaia de dafin, sarea, piperul negru si supa de curcan sau de legume si lasam sa fiarba 25 -30 min. La final, adaugam mararul tocat fin. Nu ne ramane decat sa montam pe farfurie preparatul alaturi de garnitura.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana de curcan cu garnitura de orez-, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota buna. Multumim! Ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de curcan cu carfoti si mazare verde servita cu branza Feta sau parmezan ras, ca este mult mai buna.
Pofta buna!