Reteta Piept de pui la gratar cu orez si legume inabusite din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cel mai delicios Piept de pui la gratar cu garnitura de orez pufos si legume inabusite.
Cred ca, este cel mai usor de pregatit si cel mai potrivit fel de mancare, pentru serile friguroase si posomorate de toamna, cand ajungeti tarziu de la serviciu.
Foarte des, se intampla sa nu stiti ce sa mai pregatiti de mancare, insa vreti ceva rapid, gustos si satios in acelasi timp, care sa va aline si sa va incalzeasca sufletul.
Cum sa faci cel mai bun Piept de pui la gratar cu orez si legume?
Pentru a pregati piept de pui la gratar cu garnitura de orez pufos si legume inabusite, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru gratar:
- 2 piepti de pui (pentru 4 persoane);
- 1 pahar cu iaurt grecesc;
- 1 – 2 linguri sos de soia de buna calitate (puteti folosi si sos de soia cu aroma de ciuperci, va da o aroma deosebita carnii de pui );
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- sare, optional;
- piper negru proaspat macinat;
Pentru garnitura de orez:
- 1 pahar orez;
- 3 pahare supa de pui sau de legume;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat
Pentru garnitura de legume:
- 1 ceapa medie;
- 2 morcovi;
- 2 dovlecei;
- 1 pahar cu bulion;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
Mod de pregatire:
- Mai atai de toate, spalam bine pieptul de pui sub jetul de apa rece, apoi il tamponam usor cu un prosop de bucatarie.
- Luam un bol de sticla, adaugam pieptul de pui, apoi, adaugam pe rand: iaurtul grecesc, sosul de soia, uleiul de masline si peperul negru; amestecam bine, acoperim bolul cu un capac sau pelicula alimentara si il dam la frigider, pentru minim 2 h.
- V-asi sfatui sa nu mai adaugati sare, deoarece sosul de soia este foarte sarat.
- Daca nu aveti rabdare sa asteptati 2 h pana se marineaza carnea atunci o puteti pune pe gratar chiar dupa 5-10 min.
3. Cat sta pieptul de pui la rece, spalam orezul in cateva ape. Luam o cratita cu fundul gros, adaugam o lingura ulei de masline extravirgin, adaugam orezul, amestecam si lasam pana orezul devine sticlos.
4. Dupa care, agaugam supa fierbinte de pui sau de legume si lasam sa fiarba cca 15-20 min. sau cat scrie pe punga de orez.
5. Spalam legumele, apoi le taiem bucati mai mari. Luam un ceaun sau o tigaie teflonata, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam legumele. Lasam sa se caleasca cca 7-10 min, apoi adaugam bulionul si asezonam cu sare si peper, dupa gust.
Frigem pieptul de pui pe gratarul bine incins
6. Dupa ce a stat la rece, frigem pieptul de pui pe gratarul bine incins cate 4-5 min pe fiecare parte sau pana se rumenste frumos, capatand o nuanta aurie, cum se vede in poza de maii sus, apoi este gata de servire alaturi de orezul pufos si legumele inabusite.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre, care trebuie si merita incercate, si anume:
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Polenul, 7 beneficii ale consumului -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!