Reteta Blinele din dovlecei sau Oladyi de dovlecei o reteta ucraineana pe baza de dovlecei din Categoria Mic dejun / Aperitive si Salate de casa. Afla cum se fac corect Blinelele din dovlecei si cu ce se mananca.
Deliciosii dovleceii pot fi pregatiti in mai multe feluri, si anume, la aburi, in supe si ciorbe, tocanite, dar si, sub forma de blinele, oladyi sau chiftelute, care pot fi servite cu sos de usturoi, sos tarator, smantana etc.
Pe langa faptul ca sunt delicioase, cu o aroma si gust dulceag, blinele de dovlecei, sunt o alternativa la chiftelutele din carne, pentru cei care au optat pentru mancarea vegetariana.
Un mare avantaj este faptul ca blinelele din dovleceii le plac foarte mult copiilor, ar manca toata ziua si tot nu s-ar satura. Se servesc delicioasele Blinele ca atare, cu smantana fermentata, dulceata de casa sau miere de albine.
Daca v-au placut mult aceste delicioase oladyi si a-ti vrea sa le gatiti si pe timpul iernii, deoarece iarna dovleceii sunt foarte scumpi si adesea lipsiti de gust si plini de chimicale, atunci puteti pastra dovlecei rasi la congelator in pungute.
Cum se fac delicioasele Blinele din dovlecei?
Ingrediente:
- 2 – 3 dovlecei tineri, preferabil, de tara;
- 2 oua;
- 1 ceapa medie;
- 2-3 catei de usturoi;
- 4-5 linguri faina de grau;
- sare dupa gust;
- zahar dupa gust, deoarece nu tot timpul dovleceii sunt suficient de dulci, cum ar trebui, ca in copilarie;
- piper negru proaspat macinat;
- 1/3 lingurita bicarbonat;
- 1 lingura de otet din vin alb;
- 100 ml ulei pentru prajit
Mod de pregatire:
- Mai intai, pregatim dovleceii, dupa ce le taiem capetele si spalam bine, ca sa nu ramana urme de pamant, ii dam pe razatoarea mare sau ii mixam (intr-un bol mai mare).
- Ceapa se curata de coaja, apoi se spala in apa calduta, pentru a evita lacrimarea ochilor, apoi o dam pe razatoare sau o mixam fin. Pe langa aroma si gust, ceapa, are rolul de a da o deosebita dulceata si suculent blinelelor.
- Puteti mixa ceapa impreuna cu dovleceii, in cazul in care nu va place gustul de ceapa prajita.
5. Scoatem blinelele prajite pe o farfurie intinsa, in care am asternut un servetel sau prosop de bucatarie, care are rolul de a absorbi surplusul de ulei ramas dupa prajire.
Ceva mai delicios la micul dejun nici ca se poate! O portie de Oladiy din dovlecei cu smantana, sos tarator, dulceata sau miere servite alaturi de o cana de ceai negru infuzat la ceainic!!!
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Blinele din dovlecei -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si retetele noastre:
Pofta buna!