Risotto cu mazare verde reteta de post

Risotto cu mazare verde, de post

Risotto cu mazare verde reteta de post
risotto-cu-mazare.jpg

Risotto cu mazare verde de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Vezi, cum sa faci cel mai gustos si pufos Risotto cu mazare verde de post.

Pentru astazi am o delicioasa reteta de Risotto cu mazare, de post, tocmai potrivita pentru zilele de post, cand nu te mai duce capul ce mancare sa mai faci, ca te-ai cam saturat de toate.

Risotto este o specialitate, pe baza de orez, reprezentativ pentru  traditionala bucatarie italiana, care poate fi servit ca garnitura pentru alte mancaruri, dar ca si fel principal.
La noi poarta denumirea de pilaf sau, pur si simplu, orez, care in combinatie cu alte ingrediente bine alese poate deveni un fel de mancare foarte gustos si savuros.
Pentru a obtine un Risotto cremos, bine legat si gustos este nevoie de putina imaginatie, ingrediente de buna calitate si, desigur, de multa dragoste si chef., ca daca nu ai chef nici mancare nu va avea gust.
Gustul mancarii, in general, pe langa calitatea ingredientelor, depinde in mare masura si de dispozitia noastra, care isi lasa adanc amprenta asupra gustului si aspectului preparatului.

Cum se face cel mai bun Risotto cu mazare verde?

Ingrediente:

  • 1 pahar de orez;
  • 3 pahare supa de pui sau de lugume,daca vreti sa praparati un risotto de post, prefarabil, preparati in casa, pentru un gust mai bun;
  • 250 gr mazare fina congelata;
  • 1 ceapa alba medie;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei sau gogosar rosu;
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin;
  • 25 gr unt, daca nu tineti post;
  • 50 gr parmezan ras, daca nu tineti post;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 legatura de marar sau patrunjel verde

Mod de preparare:

  1. Mai intai de toate, tocam legumele: ceapa o taiem in doua, apoi felii foarte subtiri, morcovii ii taiem rondele, iar ardeiul gras il tocan julien.
  2. Luam tigaia sau oala in care urmeaza sa pregatim risotto-ul, adaugam legumele, pe care le-am tocat anterior, le calim doar putin,pana cand ceapa devine putin aurie,iar uleiul s-a inrosit gratie ardeiului rosu.
  3. Dupa ce am calit legumele, adaugam mazarea congelata, amestecam bine si lasam ca mazarea sa se inmoaie putin si pentru asi elibera pe deplin dulceata si aroma sa naturale.
  4. Spalam orezul in 3-4 ape, apoi il adaugam in oala cu legume, amestecam bine, sotam totul 2-3 min. sau pana orezul devine sticlos.
  5. Apoi, daugam supa de pui fierbinte, foaia de dafin, piperul negru si lasam sa fiarba cca 15-20 min. la foc mediu sau pana este gata orezul.
  6. Adugam patrunjelul sau mararul tocat, amestecaa, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa se odihneasca macar 5 min inainte de a fi servit.
  7. La final, daca nu tinem post, cand orezul este deja fiert, adaugam: untul si parmezanul ras, amestecam, acoperim oala cu un capac potrivit si lasam sa se odihneasca cca 5 min inainte de a putea fi servit.
Reteta Risotto cu mazare verde de post
risotto-cu-mazare.jpg
In asa fel, vom obtine cel mai gustos, cremos si satios Risotto cu mazare, care ne va da acea senzatie de satietate esentiala pe timpul postului, cand mai tot timpul vrem sa mancam ceva.
!!! Daca v-a prins bine reteta de astazi – Risotto cu mazare verde de post -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra de Orez cu sos de ciuperci.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...