Reteta Pasta carbonara cu usturoi si smantana dar si pancetta affumicata din Categoria Paste. Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Pasta carbonara mai buna si mai cremoase decat la restaurant.
- In Italia, traditionala Pasta carbonara este pregatita fara smantana, deci, am imbunatatit putin reteta, deoarece este mult mai gustoasa, mai cremoasa si mai catifelata cu smantana decat fara.
Cum sa faci cea mai buna Pasta carbonara cu usturoi si smantana?
Ingrediente:
- 500 gr paste din grau dur, cum am mentionat putin mai sus, am folosit penne;
- 1 ou, preferabil, de tara, deoarece pe langa faptul ca este mai sanatos are si galbenusul mai portocaliu decat a celor din comert;
- 200 – 300 g panceta affumicata;
- 2 – 3 catei de usturoi;
- 200 ml smantana grasa;
- sare dupa gust, daca este cazul, deoarece pancetta este destul de sarata si nu mai este nevoie sa mai adaugati sare.
- piper negru proaspat macinat;
- 50 gr parmezan sau pecorino ras;
Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, se pune apa la fiert (cca 3l) cu 1/2 lingurita sare grunjoasa. In paralel, curatam cateiii de usturoi si ii tocam felii fine.
- Cand apa a dat in clocot, adaugam pastele, lasam sa fiarba 5-7 min sau chiar 10, in cazul in care nu va plac pastele aldente.
- Luam o tigaie antiaderenta, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam usturoiul, care l-am taiam felii si pancetta, calim putin, pana panceta devine aurie.
4. Dupa ce pancetta s-a rumenit frumos devanind aurie, adaugam 200 ml smantana pentru gatit (am folosit smantana fermentata, mi se pare mult mai gustoasa, decat smantana pentru gatit), parmezanul ras si piperul negru; lasam sa dea in clocot.
Sfat: Daca vi se pare sosul prea gros si doriti o carbonara suculenta si nu uscata, atunci adaugati 3-5 linguri din zeama in care au fiert pastele.
5. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram, apoi le varsam cu grija in tigaia cu deliciosul si parfumatul sos de smantana si usturoi, si amestecam bine.
6. Separat, luam o cana sau un bol mic, spargem oul, adaugam un praf de sare si il batem, cu ajutorul unei furculite, pana ce se formeaza un strat fin de spuma deasupra, apoi il adaugam in tigaia cu paste si amestecam bine.
7. La sfarsit, dupa ce am montat preparatul pe farfurie, radem deasupra putin parmezan sau pecorino, care va un gust deosebit preparatului, deci este folosit ca si condiment.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Pasta carbonara cu usturoi si smantana -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Ne gasiti pe: Facebook, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recoamandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!