Rasol de vitel (Osso bucco) inabusit in vin cu mamaliga si andive agro-dolce reteta 100 % autentica a unei bunicute din Italia din Categoria Mancaruri cu carne / Mancare italiana.
Cum se face cel mai bun Rasol de vitel inabusit in vin?
Ingrediente:
- 3-4 felii rasol de vitel;
- 1-2 morcovi;
- 2-3 tije telina;
- 2-3 cepe medii;
- 1 ardei rosu mare;
- 3-4 catei de usturoi;
- 1/2 l vin alb sec;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 pahar bulion (am folosit o cutie rosii daterini);
- 100 gr faina;
- 1 foaie de dafin;
- 1 crenguta de rozmarin proaspat sau uscat;
- 1 crenguta salvie proaspata, optional;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 25 gr unt
Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, spalam bucatile de rasol, apoi le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie, pentru a indeparta surplusul de apa.
- Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam: morcovii – rondele, ceapa – solzisori, telina – cubulete medii, ardeiul rosu – fasii, usturoiul – felii.
- Luam o tigaie teflonata sau o oala cu fundul gros, adaugam uleiul si untul, cand untul s-a topit adaugam legumele tocate, amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
5. Asezonam feliile de rasol, dupa ce le-am sters cu un prosop de hartie, cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina alba de grau.
6. Dupa ce sosul a fiert ianbusit 2-3 min la foc mic, adaugam feliile de rasol, pe care le-am dat prin faina si lasam sa fiarba, la foc mediu, cca 1,5 h. sau pana este gata carnea.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Rasol de vitel inabusit in vin cu mamaliga -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Friptura de vitel (Arrosto) cu piure si salata.
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!