Reteta Ciocanele de pui inabusite in vin cu legume, reteta bunicii, din Categoria Mancaruri cu carne – o reteta gustoasa, servita alaturi de o sanatoasa garnitura de legume de sezon pe care va propun, sa o incercati cu incredere.
Afla cum poti face cele mai fragede si aromate Ciocanele inabusite cu usturoi si vin servite alaturi de o delicioasa garnitrura de legume fierte de sezon cu ulei de masline extravirgin.
Este o reteta veche de 100 de ani, mostenita de la o bunicuta, care se prepara destul de usor si nici nu necesita mult timp, deoarece ciocanelele de pui sunt gata in max. 15-20 min.
Pe langa faptul ca, se gateste foarte repede, daca aveti ingredientele gata pregatite din timp este si un fel de mancare foarte gustos, aromat si satios, in acelasi timp.
Cum sa faci cel mai bune Ciocanele de pui inabusite in vin cu legume?
Ciocanele de pui inabusite – Ingrediente:
- 4 ciocanele de pui;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1 pahar bulion;
- 1 pahar vin alb sec;
- 1-2 crengute cimbru;
- 1-2 crengute rozmarin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 foaie de dafin;
- 1-2 linguri ulei de masline extravirgin, depinde cat de gras mancati mancarurile
Pentru garnitura:
- 500 gr fideluta verde;
- 1 morcov mare sau doi mai mici;
- 2 dovlecei medii;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura uei de masline extravirgin;
- 1 legatura de marar proaspat
Mod de pregatire Ciocanele de pui inabusite in vin:
- In primul rand, punem la fiert 2 l de apa intr-o cratita in care am adaugat 1 lingurita de sare in care vom fierbe legumele pe care le vom servi drept garnitura pentru ciocanele de pui.
- Curatam legumele, dupa care le spalam bine sub jetul de apa rece, apoi le tocam, dupa preferinta; cand apa a dat in clocot, adaugam legumele, lasam sa fiarba cca 5-7 min. incat sa ramana usor crocante.
- Spalam bine ciocanelele de pui, sub jetul de apa rece, le stergem cu un prosop de bucatarie, pentru a inlatura surplusul de apa de pe acestea, in caz contrar vor improsca cu ulei, cand le vom pune la prajit in tigaie.
- Luam o tigaie teflonata, adaugam uleiul de masline, cand uleiul s-a incins, adaugam usturoiul si rumenim frumos ciocanelele de pui, pe fiecare parte;
- Apoi, adaugam: vinul, piperul negru, foaia de dafin, cimbrul, rozmarinul, acoperim tigaia cu un capac potrivit si lasam sa fiarba inabusit cca 15 min.
5. Adaugam bulionul, lasam sa mai fiarba alte 3-4 min, apoi oprim focul, acoperim tigaia cu un capac si lasam sa se odihneasca 5-10 min. inainte de a putea fi servite.
6. Intre timp au fiert si legumele, asa ca, se sareaza, pipereaza, se adauga uleiul de masline, verdeta (marara sau patrunjel verde), se amesteca bine, pentru o cat mai buna asezonare.
7. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se opreste aragazul, se acopera cratita cu un capac potrivit ca dimensiune si se lasa mancarea sa se odihneasca 5 min inainte de a putea fi servita alaturi de garnitura.
Cateva recomandari…
Pentru a vedea reteta Sos din carne de porc cu o delicioasa garnitura de hrisca cu unt, dati click aici, unde veti gasi reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Ciocanele de pui inabusite in vin cu legume -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Pofta buna!