Chiftelute din ficatei de pui o reteta super-delicioasa, care trebuie si merita incercata din Categoria Aperitive si salate de casa. Afla cum poti face cele mai delicioase Chifelute din ficatei de pui si de ce ingrediente ai nevoie mai exact.
Pentru astazi, va propunem, o super-delicioasa reteta de Chiftelute din ficatei de pui cu un gust si o aroma aparte, diferite de clasicele chiftelute din carne de porc, vita sau pui.
Chiftelute din ficatei de pui este o reteta de pe cat de neobisnuita, pe atat de gustoasa si aromata si merita tot efortul depus si timpul pierdut, deoarece nu sunt gustoase, ci foarte gustoase, dulci si aromate.
Cum sa faci cele mai bune Chiftelute din ficatei de pui?
Ingrediente:
- 600 gr ficatei de pui proaspeti;
- 1 ceapa medie;
- 2-3 catei de usturoi;
- 1 ou;
- 100 gr miez de paine;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 pahar lapte intevral (3,2 % ) in care vom inmuia painea;
- 50 ml ulei de floarea soarelui pentru prajit
Chiftelute din ficatei de pui mancaruricugust – Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, dam ficateii de pui prin masina de tocat carne. Nu este nevoie sa spalam ficateii, deoarece isi vor pierde din gustul lor fin si vor capata o cu totul alta textura, mai nisipoasa si deloc gustoasa.
- Separat, intr-un bol sau castron punem painea la inmuiat in laptele integral, deoarece, chiftelutele, vor fi mult mai gustoase si mai dulci decat, daca folosim lapte partial degresat de 1.5 % grasime.
- Curatam legumele, le spalam bine sub jetul de apa rece, apoi le dam prin masina de tocat carne, inclusiv usturoiul si painea inmuiata, care a fost stoarsa.
Chiftelute din ficatei – pregatim compozitia propriu-zisa pentru chiftelute
3. Adaugam in castronul cu ficatei si legume date prin masina de tocat oul, asezonam cu sare si piper dupa gust, amestecam cu ajutorul manii, pentru o mai buna omogenizare.
5. Separat, pregatim un bol cu putina apa rece de la robinet de care vom avea nevoie mai tarziu, pentru a ne inmuia mainile si a forma chiftelutele. Compozita v-a fi una mai moale.
6. Prajim chiftelutele in uleiul bine incins cate 2-3 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe o farfurie in care am asternut un servetel sau prosop de bucatarie, pentru a se curge uleiul ramas.
Sfat: Delicioasele chiftelute pot fi servite, ca atare, sau alaturi de diverse garnituri, precum: legume facute la aburi, piure de cartofi, cartofi trasi la tigaie in unt, pilaf sau orez pufos.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Chiftelute din ficatei de pui -, dati-ne un Share/Like, pentru ca, sa o vada si prietenii dvs., deoarece este o reteta dementiala. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc. Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
- Chiftelute marinate cu piure de cartofi – chiftelute fragede si foarte aromate servite cu piure pufos de cartofi si morcovi;
- Chiftelute de manzat cu piure de cartofi si sfecla rosie
Pofta buna!