Tocana de miel la ceaun, in cuptor, din Categoria Mancaruri cu carne de Oaie/Miel. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Tocana de miel la ceaun gatita la cuptor ce nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Paste.
Sarbatoarea Sfintilor Pasti, celebrata anual, atat de crestini, cat si de evrei, precedata de cel mai lung post – Postul Mare -, care comemoreaza Invierea Domnului nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, si, care este strans legata de taierea (sacrificarea) mielului, ce reprezinta adevaratul simbol al Pastelui din vremuri stravechi (biblice).
Pe langa traditionalele bucate de Paste: drob, stufat, ciorba si pulpa de miel la cuptor, pe care gospodinele le gatesc an de an, va propun sa incercati si altceva, si anume, Tocana de miel la ceaun.
Pregatita in asa fel, urmand pasii din reteta, carnea de miel sau oaie (carnea de oaie matura va avea nevoie de mai mult, pentru a se face, cca 1,5 – 2 ore) va fi frageda si aromata; gustul nu se compara cu nimic altceva…
Cum sa faci cea mai buna Tocana de miel la ceaun?
Ingrediente:
- 1 pulpa de miel (merge orice transa de miel);
- 2 morcovi;
- 1 pahar de vin rou sec;
- 1 pahar cu apa fiarta;
- 2 foi de dafin;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 1 lingurita boia de ardei;
- 1 varf de ardei iute sau un praf de boia iute;
- sare si piper negruproaspat macinat;
- 1 lingura de ulei de masline
Mod de pregatire:
1. In primul rand, taiem bucati potrivite pulpa de miel sau orice transa aveti, apoi spalam sub jetul de apa rece, pentru a indeparta urmele de sange si lana, care nu de putine ori se gasesc pe carnea de oaie.
2. Intr-un ceaun adaugam uleiul, cand s-a incins, adaugam carnea de miel si o lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile; la inceput, carnea va lasa zeama, care treptat se va evapora si, mai apoi, va incepe sa se prajeasca.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana de miel la ceaun, in cuptor -, dati-ne un Share sau Like pentru ca sa o vada si prietenii dvs.! Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!