Reteta Placinta cu cartofi, telemea si spanac din Categoria Placinte si Pizza. Intra acum sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Placinta cu Cartofi, Telemea si Spanac, care iti va placea de la prima imbucatura.
Placinta cu cartofi este o reteta traditionala, apreciata in multe regiuni ale lumii pentru simplitatea si gustul sau deosebit. Aceasta placinta reprezinta o alegere excelenta atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru ocazii speciale.
In cele ce urmeaza, va prezentam detaliile acestei retete, modurile de preparare si servire, alaturi de cateva sfaturi utile, dupa cum v-ati obisnuit pana acum.
Imi place placinta cu branza si cele cu carne sau cu varza, insa placinta cu cartofi este printre preferatele mele. Aluatul pentru foi il prepar in casa, nu imi plac foile din comert, sunt prea uscate si nu au niciun gust.
Este un preparat simplu, usor de facut si foarte gustos, care va deveni preferatul familei dvs., mai ales, daca aveti si copii mici carora le plac mult placintele.
Despre Reteta de Placinta cu Cartofi
Placinta cu Cartofi este un preparat versatil, care poate fi adaptat in functie de preferintele culinare ale fiecaruia dintre dvs. Principalele ingrediente sunt cartofii, ceapa, branza și spanacul, toate combinate pentru a crea un preparat satios si gustos.
Cum am spus mai sus, aceasta placinta delicioasa poate fi servita ca fel principal sau ca si garnitura, fiind potrivita pentru diverse diete datorita posibilitatii de a adapta reteta.
Cum se face cea mai buna Placinta cu Cartofi, Telemea si Spanac?
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 ou;
- 1/2 pahar apa;
- 2 pahare faina alba de grau;
- 1/2 lingurita sare;
- 1 lingura de ulei de masline sau de floarea soarelui
- 1 ou pentru uns
Pentru umplutura:
- 5 cartofi cruzi;
- 200 – 300 gr telemea de oaie;
- 1/2 kg spanac (merge si spanacul congelat);
- 1 legatura ceapa verde;
- 2 oua;
- 1-2 legatura marar verde;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat.
Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, facem aluatul pentru placinta cu cartofi din: ou, apa, faina, sare si ulei.
- Spalam bine verdeata (spanacul, ceapa verde si mararul) sub jetul de apa rece, incat sa nu aiba pamant, o tocam fin si o punem intr-un castron mare iar deasupra radem telemeaua de oaie si o dam deoparte pentru mai tarziu.
- Curatim cartofii de coaja, ii spalam bine, ii taiem cubulete mici si ii adaugam in castronul cu verdeata, urmati de: oua, sare si piperul negru; amestecam bine.
- Trebuie sa lucram repede cu cartofii cruzi, deoarece au tendinta de a se innegri din cauza oxidareii in contact oxidenul din aer.
4. Framantam aluatul cam 2-3 min, il impartim in doua bucati egale; intindem prima bucata de aluat pana obtinem o foaie subtire de cca 1-2 mm grosime si intindem uniform 1/2 din umplutura de cartofi.
5. Rulam foaia de aluat pana obtinem un rulou mare; la fel, procedam si cu cea de a doua bucata de aluat.
6. Ruloul obtinut il asezam cu grija in tava pe care am uns-o cu ulei sau unt, apoi, ungem placinta cu oul batut in care am adaugat un praf de sare si cam atat.
7. Dam tava cu placinta la cuptorul preincalzit la 190 – 200 C pentru cca 45-50 min. sau pana se rumeneste frumos si sunt patrunsi cartofii.
La final, putem spune, ca ceastă reteta de Placinta cu Cartofi, Telemea si Spanac este usor de realizat si poate fi personalizata in functie de preferintele dumneavoastra si a familiei dvs.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Placinta cu Cartofi, Telemea si Spanac -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte retete ale noastre de Placinta:
Urmand intocmai pasii de mai sus, veti obtine un preparat gustos si consistent, perfect pentru orice masa. Pofta buna!