Piept de pui la gratar cu legume trase la tigaie din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum sa face cel mai gustos si suculent Piept de pui la gratar cu legume trase la tigaie. Gaseti reteta cu poze, explicatii si pasi de urmat.
Am optat pentru pieptul de pui, fiindca este sanatos, gustos, daca este pregatit corect, si sarac in calorii. Pe langa legumele trase la tigaie, am servit pieptul de pui si cu o minunata salata de sezon, si anume, salata de varza alba cu leurda si ridichi.
Cum sa faci cel mai bun Piept de pui la gratar cu legume?
Ingrediente:
Pentru gratar:
- 1 piept de pui;
- 1 lingura ulei de masline;
- 2 linguri sos de soia;
- piper negru proaspat macinat
Pentru garnitura:
- 500 gr morcovi;
- 2 mere dulci-acrisoare;
- 100 ml vin sec (am folosit vin rosu);
- 1 lingurita zeama de lamaie;
- 1 lingurita unt;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- ulei;
- 1/2 legatura marar verde
Pentru salata:
- 1/2 varza alba;
- 2 fire ceapa verde;
- 1 legatura leurda;
- l legatura de ridichi;
- l/2 legatura marar verde;
- sare dupa gust;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1/2 lingurita otet din vin alb
Mod de pregatire:
- In primul rand, spalam morcovii, fara a-i curata de coaja, si ii punem sa se faca la aburi, cca 5-7 min.
- Spalam pieptul de pui, apoi, il taiem sub forma de snitele subtiri, pe care le batem fin cu ciocanul de bucatarie sau cu manunchiul cutitului. Carnea de pui, pieptul de pui, in special, este o carne frageda, ce nu necesita prea mult timp de pregatire, dar mi se pare mai fraged si mai gustos, daca il batem putin.
- Luam un castron, in care, adaugam snitelele rezultate, sosul de soia, uleiul de masline si piperul negru, amestecam totul bine si dam la rece pentru 1-2 ore.
- Sosul de soia fiind foarte sarat, nu mai este cazul sa adaugam sare.
4. Dupa ce s-au facut morcovii la aburi, ii lasam sa se receasca. Luam o tigaie, in care adaugam untul, cand untul s-a topit, adaugam morcovii taiati rondele sau oblic si merele, pe care le-am decojit si le-am taiat cubulete.
5. Amestecam bine si ii lasam 2-3 min., apoi turnam vinul, scuturam tigaia si lasam sa se inabuse alte 2-3 min. La final, adaugam piperul negru si mararul verde tocat.
6. Incingem gratarul, nu este nevoie de uns cu ulei, deoarece in marinada am adaugat ulei, si frigem carnea cate 2 -3 min., pe fiecare parte.
7. Cat se face carnea la gratar, tocam legumele pentru salata: varza si leurda – fasii, ridichile – rondele, ceapa verde si mararul le tocam fin. Intr-un bol, combinam toate legumele, adaugam uleiul, otetul, sarea si piperul negru si amestecam totul.
Cum servim preparatul?
8. Nu ne ramane, decat sa montam fragedul Piept de pui pe platoul de serire sau farfurie, alaturi de gustoasa garnitura de legume trase la tigaie.
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Leurda, proprietatile usturoiului salbatic -, dati-ne un Share/Like! Multumim! Ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie indraznim sa va reccomandam sa vedeti si alte doua articole ale noastre:
Pofta buna!