Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Tocana de ciocanele cu usturoi verde – reteta pe care o am de la verisoara mea.
Este o reteta simpla, foarte gustoasa si cu o aroma deosebita, data de usturoiul verde, dar si de celelalte legume folosite, de altfel si pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Ca si garnitura la acesta Tocanita din ciocanele de pui cu usturoi verde se poate servi: piure de cartofi, cartofi natur, piure de telina, macaroane, galuste sau orez pufos etc.
Cum sa faci cea mai buna Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde?
Ingrediente:
- 8 ciocanele de pui;
- 2 morcovi;
- 2 ardei grasi;
- 3 rosii;
- 2 legaturi de ceapa verde;
- 3 fire de usturoi verde;
- 2 linguri de bulion;
- 1 cana de bulion;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar verde;
- 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui;
Mod de pregatire Tocana din ciocanele de pui:
- In primul rand, se parlesc ciocanelele pe flacara de la aragaz, apoi, se curata de puful ramas pe alocuri.
- Se curata, se spala bine si se toaca legumele: ceapa si usturoiul verde se toca marunt; morcovii se dau pe razatoarea mare sau se toaca cubulete mici; ardeii se toca fasii; rosiile se taie cubulete mici sau, la fel, se pot da pe razatoarea mare.
- Se ia un ceaun de fonta, se adauga uleiul de masline si cand uleiul s-a incins, se soteaza ceapa si usturoiul verde doar pana ceapa devine translucida.
4. Se adauga si restul legumelor, se mai calesc alte 3-5 min., amestecand din cand in cand, pentru ca, legumele sa nu se lipeasca de fundul ceaunului, apoi se adauga pasta de tomate si ciocanelele; se amesteca si lasa alte 5 min.
5. Se dauga rosiile, care au fost taiate cubulete, bulionul, foaia de dafin, piperul negru si sare dupa gust.
- Daca va plac mancarurile picante, atunci puteti adauga un varf de ardei iute sau un praf boia de ardrei iute;
- Rosiile proaspete si bulionul le puteti inlocui cu rosii de la conserva, insa gustul nu v-a fi la fel de bun.
6. La sfarsit, se adauga mararul tocat, se lasa sa dea un clocot si se opreste aragazul; Se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde -, dati-ne un Share/Like. Ajutati blogul! Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Tocana de curcan cu garnitura de orez.
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]