Reteta Tocana din ciocanele cu usturoi

Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde

Reteta Tocana din ciocanele cu usturoi
tocana-din-ciocanele.jpg

Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Tocana de ciocanele cu usturoi verde – reteta pe care o am de la verisoara mea.

Este o reteta simpla, foarte gustoasa si cu o aroma deosebita, data de usturoiul verde, dar si de celelalte legume folosite, de altfel si pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Ca si garnitura la acesta Tocanita din ciocanele de pui cu usturoi verde se poate servi: piure de cartofi, cartofi natur, piure de telina, macaroane, galuste sau orez pufos etc.

Cum sa faci cea mai buna Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde?

Ingrediente:

  • 8 ciocanele de pui;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei grasi;
  • 3 rosii;
  • 2 legaturi de ceapa verde;
  • 3 fire de usturoi verde;
  • 2 linguri de bulion;
  • 1 cana de bulion;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 legatura de marar verde;
  • 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui;

Mod de pregatire Tocana din ciocanele de pui:

  1. In primul rand, se parlesc ciocanelele pe flacara de la aragaz, apoi, se curata de  puful ramas pe alocuri.
  2. Se curata, se spala bine si se toaca legumele: ceapa si usturoiul verde se toca marunt; morcovii se dau pe razatoarea mare sau se toaca cubulete mici; ardeii se toca fasii; rosiile se taie cubulete mici sau, la fel, se pot da pe razatoarea mare.
  3. Se ia un ceaun de fonta, se adauga uleiul de masline si cand uleiul s-a incins, se soteaza ceapa si usturoiul verde doar pana ceapa devine translucida.
Tocana de ciocanele de pui
tocana-de-ciocanele.jpg
4. Se adauga si restul legumelor, se mai calesc alte 3-5 min., amestecand din cand in cand, pentru ca, legumele sa nu se lipeasca de fundul ceaunului, apoi se adauga pasta de tomate si ciocanelele; se amesteca si lasa  alte 5 min.
Reteta Mancare din ciocanele cu usturoi
mancare-de-ciocanele.jpg

5.  Se dauga rosiile, care au fost taiate cubulete, bulionul, foaia de dafin, piperul negru si sare dupa gust.

  • Daca va plac mancarurile picante,  atunci puteti adauga un varf de ardei iute sau un praf  boia de ardrei iute;
  • Rosiile proaspete si bulionul le puteti inlocui cu rosii de la conserva, insa gustul nu v-a fi la fel de bun.

6. La sfarsit, se adauga mararul tocat, se lasa sa dea un clocot si se opreste aragazul; Se acopera ceaunul cu un capac si se lasa sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de servire.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Tocana din ciocanele de pui cu usturoi verde -, dati-ne un Share/Like. Ajutati blogul! Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Tocana de curcan cu garnitura de orez.

Pofta buna! 

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...