Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou din Categoria Ciorbe si supe este printre preferatele mele. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Ciorba de loboda cu pui si dreasa cu ou.
Este o ciorba plina de vitamine, usoara, dietetica si foarte gustoasa de care nu te mai poti satura (am mancat 2 foarfurii) perfecta, pentru zilele de post, gatita fara carne, fireste, totodata, este indicata in diete si curele de slabire.
Cum se face cea mai buna Ciorba de loboda?
Ingrediente:
- 1/2 pui;
- 2 legaturi zdravene de loboda;
- 1 legatura de ceapa verde;
- 2 morcovi;
- 1 radacina de patrunel sau pastarnac;
- 1 foaie de dafin;
- 500 ml bor;
- 1 ou;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar verde
Ciorba de loboda cu pui – Mod de preparare:
2. Se pune, carnea, la fiert intr-o cratita cu 2,5 – 3 l apa de la robinet. Cu ajutorul unei spumiere se va alege spuma, care se formeaza pana in momentul fierberii. dupa ce a dat in clocot si a fost aleasa spuma, adaugam foaia de dafin si piperul negru si lasam sa fiarba la foc mediu.
3. Cat fierbe carnea, se toaca legumele, care au fost curatate si spalate, intre timp, pentru a indeparta orice urma de pamant; morcovii – rondele, ceapa verde se toaca marunt, separat, partea alba de cea verde (codite), care se va adauga la sfarsit; radacina de patrunjel – cubulete.
4. Dupa 5-10 min., se adauga legumele, care au fost tocate anterior. Se va adauga doar partea alba a cepei, partea verde, cozile, fiind mai fragede, se vor adauga la sfarsit, pentru a pastra o mai mare parte din vitamine si minerale, dar si aroma proaspata.