Reteta Salata Olivier reteta originala, exceptional de gustoasa si echilibrata, din Categoria Aperitive si Salate de casa. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa si populara salata ruseasca, Salata Olivier reteta originala, cu carne de pui, cartofi, morcov, mazare verde etc.
Scurt istoric despre Salata Olivier…
Inainte de a trece la reteta de Salata Olivier asi vrea sa scriu in doua cuvinte despre aparitia retetei acestei gustoase si unice salate de origine ruseasca. In prezent nu ne putem imagina masa de Anul Nou si Craciun, dar si, a altor festivitati, fara aceasta salata-aperitiv, de cand ma tin minte mama o pregatea de sarbatori.
Cum sa faci cea mai buna Salata Olivier?
Asadar, sa trecem la reteta…
Pentru a pregati renumita salata ruseasca Olivier, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 pulpa, un piept de pui sau 300 gr parizer de calitate;
- 3 cartofi;
- 2 morcovi;
- 5 oua;
- 3 castraveti;
- 1 cutie mazare fina;
- 250 gr maioneza de calitate, preferabil, de casa;
- 1-2 fire ceapa verde, optional;
- sare si piper negru proaspat macinat
Mod de pregatire:
- In primul rand, punem la fiert carnea de pui. Separat, in alta oala, se pun: cartofii si morcovii; in alta oala se pun ouale.
- Dupa ce au fiert toate ingredientele: curatam de coaja cartofii si morcovii, ii taiem cubulete; pulpa de pui o curatam de piele, scoatem carnea de pe os, o tocam cubulete, cum se poate observa in poza de mai jos, la fel procedam cu ouale si castravetii murati
- Cand eram mici mama ne facea salata Olivier cu parizer sau carne-macra de porc sau vita, nu cu carne de pui, nu se gaseau pe atunci pulpe, iar carnea de gaina era cam vanjoasa, dar si, alt gust avea parizerul pe atunci se vedea ca era facut pe baza de carne nu ca acum, te uiti si nu poti intelege ce contine pasta aia gri.
3. Dupa ce am pregatit toate legumele, luam un castron sau o caserola si adaugam, pe rand, legumele, urmata de maioneza, mazarea de la conserva, pe care am spalat-o sub jetul de apa rece, ceapa verde tocata matunt, piperul negru si sare, daca este cazul, ca si asa, maioneza este destul de sarata.
4. Amestecam cu grija, acoperim vasul cu un capac sau folie de bucatarie si o dam la rece, pentru min. 2 h, timp in care aromele se intrepatrund perfect, creand un gust unic inconfundabil si irezistibil.