Paste cu ton, telemea si masline – reteta simpla, rapida si foarte gustoasa ca la mama acasa – din Categoria Paste, care merita incercata, fiindca este nemaipomenit de gustoasa.
Vezi, cum sa faci cele mai gustoase, cremoase si satioase Paste cu ton, telemea si masline pe care nu le-ai mancat vreodata, ideale pentru zilele in care nu ai chef si timp sa gatesti ceva sofisticat.
Astazi, va propun sa incercati o reteta simpla si foarte gustoasa, paste cu ton, telemea si masline verzi, tocmai buna, pentru pentru serile, cand ajungeti prea tarziu de la serviciu si, efectiv, nu mai stiti ce sa pregatiti la cina.
Cred ca, o buna parte dintre dvs. are ratacite niste paste prin camara, dar si, ton la conserva sau sardine si poate niste telemea sau branza de burduf si ar fi mare pacat sa nu le folositi la prepararea acestei retete.
Scurt despre paste…
Dupa cum stim cu totii, pastele sunt fabricate din doua tipuri de grau (faina): grau normal sau „moale”, cum i se mai spune si grau dur, care este mai sanatos.
Graul dur, faina obtinuta din acest grau, este folosita in tehnologia italiana (procesul tehnologic) de fabricare a pastelor fainaose, are mult mai multe proteine in comparatie cu cea obtinuta din „graul moale”.
Pastele fainoase fabricate din grau dur, mai ales, cele fabricate din faiana integrala, sunt mai sanatoase si nu ingrasa. Bogate in vitamine, minerale, carbohidrati, antioxidanti si fibre naturale, pastele din grau dur, sunt recomandate in cazul curelor de slabire.
Este foarte important, cand luati paste, sa cititi cu atentie ingredientele din care sunt facute si, sa optati pentru pastele fabricate doar din grau dur (faina integrala din grau), apa si sare, atat.
Cum faci cele mai bune Paste cu ton, telemea si masline verzi?
Paste cu ton – Ingrediente:
- 500 g paste de buna calitate (am folosit paste italienesti, penne di grano duro);
- 150 g branza-telemea de oaie, branza de burduf sau cascaval;
- 3 l apa rece de la robinet;
- 20 g unt;
- 2 conserve de ton in ulei sau in suc propriu;
- 1 lingura ulei de hamsie sau ulei de masline extravirgin, simplu;
- 2-3 rosii de tara, ca sunt mult mai gustoase si mai aromate;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- parmezan ras;
- marar verde
Sfat: Se poate folosi si branza dulce de vaci, insa sunt mai gustoase cu telemea de oaie; pastele vor avea un gust si o aroma aparte.
Paste cu ton, telemea si masline verzi -Mod de pregatire:
1. Mai intai, se pune la fiert apa cu 1/2 lingurita sare, cand a dat in clocot se adauga pastele fusili si se lasa sa fiarba cca 8-10 min. sau cat este scris pe ambalaj (de obicei, este trecut pe ambalaj timpul de fierbere).
2. Cand pastele sunt gata, se strecoare, adaugam: untul, telemeaua rasa si, din nou, punem oala pe aragaz, pentru 2-3 min, amestecam sa nu se lipeasca de fundul oalei.
- Procedand in asa fel, pastele vor fi mult mai gustoase si suculente, fiindca telemeaua se va topi si va invalui pastele uniform, formand un sos cremos-lipicios, dand o aroma si un gust fenomenale.
3. Optional, dupa ce a fost oprit aragazul, se adauga uleiul de masline extravirgin si se amesteca bine, pentru ca, sa imbrace bine pastele si a le face mult mai gustoase si mai alunecoase.
4. Nu ne ramane, decat sa aranjam pe farfurie si sa adaugam bucatile de ton sau sardina, maslinele verzi si mararul tocat fin, iar deasupra radem parmezan pe razatoarea mica.
- In fond, nu conteaza ce tip de paste folositi – penne, fusilli sau spaghetti – conteaza ingredientele folosite la prepararea lor si modul in care sunt pregatite.
Pofta buna!