Carnati de casa cu legume la aburi si varza acra din Categoria Mezeluri de casa reteta veche de peste 100 de ani. Intra sa vezi, cum poti sa faci cei mai buni Carnati de casa reteta traditionala din carne de porc si vita cu garnitura de legume la aburi si varza acra (murata).
Cum sa faci cei mai buni Carnati de casa?
Ingrediente:
- 500 gr carne-macra de porc sau fleica;
- 200 gr carne tocata de vita;
- 100 gr slanita proaspata;
- 50 ml supa de pui si/sau vin;
- 3 catei de usturoi;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- cimbru;
- cca 2 m mate de porc, din comert (sarate);
- 80 ml ulei
Pentru garnitura:
- 8 morcovi;
- 500 gr pastai de fasole verde;
- 1/2 lingurita ulei balzamic;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- sare dupa gust;
- pier negru proaspat macinat;
- 200 gr varza murata;
- 1 fir de ceapa verde;
- 1 lingura ulei de masline
Carnati de casa cu legume – Mod de preparare:
- In primul rand, taiem cubulete carnea-macra de porc si slaninuta. Carnea de vita am tocat-o, insa puteti sa o taiati si pe ea cubulete mici;
- Luam un castron si combinam carnea de porc, slaninuta si carnea tocata de vita, adaugam: usturoiul dat prin presa, sarea, piperul negru, cimbrul si supa de pui sau vinul, amestecam bine.
3. Matele de porc se pot gasi, practic, in orice supermarket, conservate in sare si ambalate, dar din pacate majoritatea sunt din China. Matele le spalam bine de sare, apoi, le tinem in apa calduta cca 15-20 min.
6. Dupa cum se poate observa in poza, din acest mix de carne au rezultat 7 carnaciori de casa simpatici si fara E-uri, cu un gust si o aroma deosebite.
Pregatim garnitura de legume
8. Cat sunt carnatii la cuptor, punem legumele, morcovii si pastaile verzi, sa se faca la aburi, peste care am presarat un praf de sare.
9. Cand carnatii sunt gata, ii scoatem pe o farfurie, in care am asternut un prosop de hartie, pentru a absoarbe surplusul de ulei.
- Pentru o digestie mai buna, servim carnatii cu legume facute la aburi, salata de varza murata si vin rosu, pentru cei care consuma.
10. Dupa ce legumele s-au facut si s-au racit, adaugam: uleiul de masline, otetul balsamic, piperul negru si sare, dace este cazul, amestecam bine.
11. La garnitura de varza murata, adaugam: 1 lingura de ulei de masline, 1 fir de ceapa verde, tocat fin, amestecam totul.
Daca v-a placut reteta de astazi, dati-ne un Share sau Like. Sprijiniti site-ul! Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre: