Reteta culinara Mancare de spanac cu ton si paine prajita pe flacara reteta rapida gata in cca 12-15 min. din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana.
Afla cum sa faci cea mai buna Mancare de spanac cu ton si paine prajita pe flacara de la aragaz, un fel de mancare studentesc simplu, insa absolut delicios si satios.
Ca tot sunt pline pietile de spanac crud si suculent in aceasta perioada, va propun o reteta simpla si usoara de Mancare de spanac cu ton si paine prajita pe flacara de la aragaz, in unele locuri este numita Tocanita de spanac.
Anii studentiei nu se uita niciodata si deprinderile/obiceiurile dobandite atunci ne vor insoti toata viata, din cand in cand tot imi mai prajesc cate 1-2 felii de paine direct pe flacara de la aragaz pe care le consum cu Tocanita de spanac sau, pur si simplu, cu unt. Cu poftele nu te pui!
Tocanita de spanac ideala va fi mult mai gustoasa si aromata, daca spanacul este in stare proaspata sau este congelat personal de noi si nu congelat din comert, deaorece gustul nu va fi la fel de bun.
Incerc sa evit pe cat posibil sa cumpar spanac congelat din comert, prefer sa il congelez personal si cand am nevoie scot cate o punguta si sa il folosesc.
Pentru ca, astazi Biserica Ortodoxa praznuieste ziua Sf. Bunei Vestiri si este dezlegare la peste – prima dezlegare din postul Pastelui-, cred ca Mancarea de spanac servita cu ton este reteta perfecta, pentru aceasta zi.
Cum sa faci cea mai buna Mancare de spanac cu ton?
Ingrediente:
- 1 kg spanac proaspat din piata;
- 1 ceapa medie;
- 1 morcov mediu;
- 2-3 catei de usturoi, optional;
- 2 – 3 conserve de ton in ulei de masline de buna calitate;
- 1 foaie de dafin;
- sare si piper negru proaspat macinat dupa gust;
- 1 lingura de ulei de masline sau ulei de floarea soarelui;
- 1 legatura de marar verde
Mod de pregatire:
- Mai intai de toate, spalam sub jetul de apa, spanacul, apoi il tocam fin (mi imi place tocat mai grosier);
- Curatam, spalam si tocam legumele cubulete mici, apoi le sotam 2-3 min in uleiul incins; adaugam, treptat, spanacul, deoarece nu va incapea totul in ceaun, amestecam.
Sfat: Nu este nevoie sa adaugati apa!!! Spanacul proaspat si crud va lasa destul suc (apa), incat sa se faca in suc propriu, fara a mai fi nevoie sa adaugati apa sau supa de pui sau de legume si va fi mult mai gustos si cremos.
- Atat de necesare organismului nostru primavara, cand sistemul imunitar este destul de slabit dupa frigul iernii. La final, se adauga mararul tocat, se opreste aragazul, se acopera oala cu un capac, si se lasa sa se odihneasca cca 5 min. inainte de a fi servita cu ton.
Sfat: Incercati sa nu pasati Mancarea de spanac, doar daca aveti copilasi mici, fiindca pregatita asa Tocanita de spanac mi se pare mult mai apetisanta si mai gustoasa, pe cand cea mixata arata ca o mâzga verde deloc aspectuoasa.
Mancarea trebuie sa arate cat de cat bine, adica sa fie apetisanta ca doar la vederea ei glandele salivare sa inceapa secretia salivei esentiala pentru o digestie buna.
Daca v-a placut reteta de astazi – Mancare de spanac cu ton si paine prajita -, dati-ne un Share/Like sau acordati-ne o nota buna! Multumim anticipat!
Totodata, va recomandam, sa vedeti si reteta noastra Mancare de urzici cu leurda de post, un fel de mancare simplu, satios si foarte gustos tocmai bun pentru zilele de post.
Pofta buna!