Farfalle cu vongole in sos alb cu smantana, usturoi si marar verde – o reteta simpla, usor de gatit si delicioasa cu un gust si o aroma unice – din Categoria Mancaruri cu peste si fructe de mare.
Intra sa vezi, cum poti sa faci cele mai bune Farfalle cu vongole in sos alb cu smantana, usturoi si marar verde. Iubitorii de fructe mare vor aprecia cu desavarsire aceasta reteta.
Pastele pregatite astfel sunt de-a dreptul divine pentru iubitorii de moluste si de fructe de mare, in general, si nu numai, deoarece deliciosul si catifelatul sos alb cu vongole le da un gust nemaipomenit de bun.
In general, se folosesc spaghetti, insa noua ne plac mai mult pastele gen farfalle, care sunt mult mai fine fierte decat spaghetti, si absorb mai bine sosul delicat.
Cum sa faci cele mai bune Farfalle cu vongole in sos alb?
Ingrediente:
- 500 gr paste Farfalle nr 61 din grau dur;
- 1 borcan de vongole in suc propriu sau congelate;
- 100 ml smantana;
- 200 ml supa de pui;
- 100 ml vin alb sec, optional (nu am pus de data aceasta);
- 100 gr parmezan;
- 1 lingura de faina;
- 1 ceapa mica;
- 1 morcov mic;
- 3 catei de usturoi;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- coaja rasa de la 1/2 lamaie;
- 1/2 legatura mara verde;
- 1/2 legatura patrunjel proaspat;
- 1 lingura ulei de masline extravirgin;
- 50 gr. parmezan ras
- 10 gr unt ca va fi adaugat in paste
Mod de pregatire:
1. In primul rand, punem la fiert 2,5 l apa, in care am adaugat sare, cand apa a dat in clocot, adaugam pastele; daca va plac pastele al dente, atunci urmati instructiunile de pe ambalaj.
- Mie nu-mi plac al dente, de aceea, nu ma uit niciodata la timp, pur si simplu, le gust.
2. Cat timp fierb pastele, tocam legumele fin si le dam deoparte pentru mai tarziu.
3. Luam o cratita cu fundul gros, anti-aderenta, adaugam uleiul de masline si calim legumele: ceapa, moscovul si 2 din cateii de usturoi, celalalt il vom adauga la sfarsit, pentru o mai buna aroma.
4. Cand legumele s-au calit, adaugam faina si amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn ca sa nu se formeze cocoloase.
5. Apoi, stingem cu supa de pui si vinul alb, amestecam si adaugam: molustele, foaia de dafin, sarea, piperul negru, amestecam bine si lasam sa fiarba cca 20 min.
6. La final, dupa ce s-au scurs cele aprox. 20 min., adaugam: smantana, catelul de usturoi ramas (tocat fin), coaja rasa de la 1/2 lamaie, 1/2 din parmezanul ramas si verdeata tocata.
7. Amestecam si lasam sa dea in clocot, apoi oprim aragazul, acoperim oala cu capacul si lasam sosul sa se odihneasca 10 min.
8. Cat se odihneste sosul, ne ocupam de pastele, care au fiert. Dupa ce am strecurat pastele, adaugam: untul si restul parmezanului ras, amestecam totul bine.
9. Apoi, adaugam sosul peste paste,amestecam cu grija, incat, ca nu se sfarme pastele; aprindem aragazul si lasam 2-3 min, pentru ca pastele sa absoarba bine deliciosul sos si pentru ca sa se topeasca parmezanul, intr-o minunata emulsie catifelata.
Recomandari
!!! Daca v-a fost de folos articolul de astazi – Farfalle cu vongole in sos alb -, dati-ne un Share sau Like pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Cu aceasta ocazie, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre cu paste: