Mancare de fasole verde cu orez de post din Categoria Mancare de post si mancare vegetariana. Vezi cum sa faci cea mai buna Mancare de fasole verde pastai (fideluta) cu orez de post. Gasesti aici reteta completa cu poze, explicatii si pasi de urmat.
Cum sa faci Mancare de fasole verde cu orez de post?
Ingrediente:
Pentru mancare de fasole:
- 500 gr fasole verde congelata;
- 1 ceapa medie;
- 1 morcov mediu;
- 1 ardei gras sau gogosar;
- 3 catei de usturoi;
- 2 cm ghimbir proaspat;
- 1 lingura pasta de tomate;
- 1 pahar bulion, preferavil, de casa, ca este mult mai bun decat cel din comert;
- 1/2 lingurita pudra de curcuma;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 legatura mica marar verde
Pentru garnitura:
- 1 cana de orez (am folosit orez Arborio italian );
- 3 cani apa;
- 1/2 lingurita mix pentru pilaf;
- 1/2 lingurita pudra de curcuma;
- 1 foaie de dafin;
- sare si piper negru;
- 1 lingura ulei de masline
Mod de pregatire:
- Mai intai, curatam, spalam si tocam legumele: ceapa si usturoiul – cubulete; morcovul – rondele; ardeiul gras si ghimbirul – fasii.
- In cratita, in care urmeaza sa facem mancarea, adaugam uleiul de masline si sotam legumele doar 2-3 min.
- Adaugam fasolea pastai, amestecam si lasam sa se caleasca alte 2-3 min si imediat adaugam pasta de tomate si pudra de curcuma, amestecam bine.
- Dupa care, adaugam: sarea, foaia de dafin, piperul negru si bulionul, amestecam bine.
- Acoperim cu oala cu un capac si lasam sa fiarba inabusit cca 10-15 min., amestacand din cand in cand ca sa nu se lipesca de fundul oalei.
6. Cat fierbe mancarea de fasole verde, luam o cratita sau un ceaun, adaugam uleiul de masline si sotam putin orezul (1-2 min.), pe care l-am spalat in 2-3 ape, pudra de curcuma si mixul pentru pilaf.
7. Apoi, adaugam: foaia de dafin, piperul negru si 3 cani cu apa clocotita, amestecam si lasam sa fiarba la foc mediu cca 10-15 min. sau cat este trecut pe ambalajul orezului.
8. La final, cand orezul este deja gata fiert, adaugam 1/2 legatura marar verde, acoperim oala cu un capac si un prosop de bucatarie si lasam sa se odihneasca, macar, 5-7 min. inainte de a putea fi servit.
9. Cand mancarea este gata, adaugam 1 catel de usturoi si mararul tocat, lasam sa de-a un clocot, oprim aragazul, acoperim ceaunul cu un capac si lasam sa se odihneasca cca 5 min. inainte de servire.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Mancare de fasole verde cu orez -, dati-ne un Share. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Supa crema de morcovi de post.
Pofta buna si o dupa-amiaza frumoasa!