Paine de casa cu praz si telemea

Paine de casa cu praz si telemea reteta
paine-de-casa-cu-praz.jpg

Reteta Paine de casa cu praz si telemea de oaie din Categora Paine de casa. Cum sa faci cea mai gustoasa si pufoasa paine de casa cu praz si telemea de oaie.

Astazi va voi prezenta o delicoasa reteta de Paine de casa cu umplutura de praz si telemea de oaie, crocanta la exterior si pufoasa si fina la interior pe care nu o vei gasi in comert.

Va asigur, ca aceasta painica cu coaja crocanta si frumos rumenita; cu aroma sa imbietoare si gustul dulceag, dat de praz, nu ii va lasa indiferenti pe invitatii dvs.

Cum sa faci cea mai buna Paine de casa cu praz si telemea?

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 600 gr faina alba de grau;
  • 3/4 pahar cu lapte;
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin;
  • 20 gr drojdie proaspata;
  • 1/2 lingurita sare;
  • un praf de zahar
Pentru umplutura:
  • 1 fir mare de praz;
  • 100 gr telemea sau branza de burduf;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, luam un castron mare in care adaugam 1/2 din faina; in mijloc facem o adancitura, in care adaugam: 1/2 lapte caldut, drojdia, zaharul si sare;
  2. Amestecam pana se dizolva drodia, incorporand faina de pe pereti, pana obtinem o compozitie de consistenta unei smantani, apoi acoperim cu prosoape de bucatarie si dam la cald, pentru 20-30 min., pana opara isi va dubla volumul.
  • Dupa ce s-au scurs cele 20-30 min, opara va arata asa, cum se poate vedea in poza de mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Apoi, turnam restul laptelui caldut, amestecam, cu ajutorul unei linguri, adaugam treptat restul fainii, amestecam pana obtinem un aluat vartos.

  • Pentru a se framanta mai usor si, pentru a nu se lipi aluatul de vas sau de maini, mai adaugati 1 lingura de ulei de masline. Acoperiti aluatul cu un prosop si il dati la cald pentru 30 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Cat sta aluatul la dospit, tocam fin prazul si il calim in putin ulei, apoi adaugam 2 linguri de apa fiarta si il lasam sa fiarba inabusit cca 2-3 min. dupa care asezonam cu sare si piper.

5. Cand aluatul a crescut, si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il mai framantam 10 min., apoi, il intindem cu mainele, pana obtinem o foaie cu o grosime de 1 cm., intindem prazul, apoi radem telemeaua deasupra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Dupa ce am ras telemeaua, rulam aluatul si il punem intr-o forma de chec, tapaetata cu ulei si faina. Acoperim painea cu prosoape si lasam sa creasca la un loc caldut cca 40 min.

8. Dupa ce paianea a stat la dospit si si, practi, si-a triplat volumul o dam la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 45 – 55 min. sau pana se rumeneste frumos.

Paine de casa cu praz si telemea reteta
paine-de-casa-cu-praz.jpg

!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Paine de casa cu praz si telemea -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra: Paine integrala cu seminte de in.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...