Cartofi prajiti cu oua si salata de sezon cu masline verzi din Categoria Mic dejun. Vezi cum poti sa faci cei mai buni Cartofi prajiti cu oua si Salata de sezon cu masline verzi.
Ce poate fi mai bun sambata la micu dejun, dapa cafeaua de dimineata, decat niste cartofi prajiti cu oua, serviti alaturi de o Salata de sezon cu masline verzi aromate.
Imi plac foarte mult cartofii prajiti cu ou, insa ii prepar foarte rar, deoarece sunt mai grei si cu mai multe calorii. Adevarul este, ca dupa ce mananci o portie de cartofi cu oua, te simti plin de energie, mai ales, sambata cand ai de facut atatea: curatenie, spalat etc.
Pur si simplu, ador aceasta reteta ultra-simpla si gustoasa de Cartofi prajiti, fiindca mama ne facea adesea in copilarie, atunci cand era ocupata si nu avea timp sa ne gateasca altceva mai complex.
Cum sa faci cei mai buni Cartofi prajiti cu oua si salata?
Ingrediente:
- 3 cartofi per persoana;
- 2-3 oua;
- sare dupa gust;
- un praf piper negru dupa gust;
- 1 lingura ulei de floare soarelui pentru prajit
Pentru salata:
- 1 salata proaspata;
- 1 castravete mediu sau 2 mai mici (cornison);
- 1 ardei gras sau gogosar;
- 1 fir de ceapa verde;
- 100 gr masline verzi;
- sare dupa gust;
- un praf piper negru prospat macinat;
- 1/2 lingurita otet din vin alb sau de mere;
- 1 lingura ulei de masline;
- 1 legatura mica marar verde
Mod de pregatire Cartofi prajiti cu oua:
- Mai intai, curatam cartofii de coaja, ii spalam sub jetul de apa rece, ii taiem pai, apoi ii prajim intr-o tigaie neaderenta.
- Cat se prajesc cartofii, ne ocupam de salata. Spalam bine sub jetul de apa rece salata verde, fiecare frunza in parte ca sa nu ramana. La fel, procedam si cu restul legumelor, inclusiv, mararul verde,
- Luam un bol, rupem cu mana frunzele de salata, nu este nevoie sa taiem cu cutitul, apoi taiem: castravetele, ceapa verde si ardeiul gras si le adaugam in bolul cu salata varde.
- Adaugam si restul ingredientelor: maslinele verzi, mararul tocat, sarea, otetul si uleiul de masline, amestecam cu grija.
5. Cand cartofii sunt deja prajiti, adaugam sare dupa gust, amestecam, apoi adaugam piperul negru macinat si ouale, amestecam si imediat oprim aragazul.
Nota: Procedand in asa fel, ouale se vor face de la tigaia incinsa si vor ramane fine si vor da dulceata preparatului, nu vor fi uscate si lipsite de gust.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Cartofi prajiti cu oua si salata -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Omleta amestecata cu salam si legume – ideala pentru micul dejun.
Pofta buna!