Ciorba de perisoare de manzat reteta

Ciorba de perisoare de manzat

Ciorba de perisoare de manzat reteta
ciorba-de-perisoare.jpg

Ciorba de perisoare de manzat fara prajeli ca la bunica acasa este o ciorba dietetica, satioasa si foarte gustoasa din Categoria Ciorbe si supeAfla cum poti face cea mai gustoasa Ciorba de perisoare din carne de manzat.

Este o reteta simpla, usor de facut, sanatoasa si foarte gustoasa, mai ales, daca folositi carne de manzat sau vita, pui sau peste si, care poate fi facuta, cand sunteti la dieta, desugur, optati pentru o carne mai putin grasa.

Recomandata persoanelor care sunt la dieta sau tin cura de slabire, deoarece carnea de manzat si, implicit, cea de vita, este o carne mai slaba, decat carnea de porc, bogata in vitamine: A, D, E si un continut important al vitaminelor din grupul B; minerale: fier, sodiu, zinc.

Atat carnea de vita, cat si cea de vitel este o carne foarte apreciata la noi, dar si in intreaga lume, de altfel, deoarece contine proteine de o inalta calitate si este saraca in calorii: vita  77 kcal per 100 gr si  manzatul – 114 kcal per 100 gr.

Stelutele de grasime sunt de la perisoare, a fost vitelul mai grasut, nu am adaugat ulei. Carnea de vitel este mai grasa, decat carnea de vita si nivel de colesterol este mai ridicat, decat carnea de vita.

Cum sa faci cea mai buna Ciorba de perisoare de manzat?

Ingrediente:

  • 500 gr carne tocata de manzat;
  • 200 gr pastai verzi congelate;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 ceapa mica pentru perisoare;
  • 1 morcov mediu;
  • 3 cartofi medii;
  • 1 ardei gras sau gogosar;
  • 2 rosii;
  • 100 gr bulion;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1 ou;
  • 1 legatura marar verde;
  • smantana fermentata pentru dres, optional

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, luam  o cratita, turnam 3 l de apa de la robinet si punem, mai intai, fasolea verde la fiert, deoarece fierbe mai greu dacat celelalte legume.
  2. Intre timp, curatam ceapa si o lasam intreaga, o vom scoate, la final, din ciorba; morcovul il taiem rondele; cartofii – in  4 – 6 si ardeiul gras – fasii.
  3. Cand fasolea a dat in clocot adaugam foaia de dafin si piperul negru; lasam sa fiarba cca 20 min. Apoi adaugam restul legumelor.
Reteta Ciorba de perisoare
ciorba-de-perisoare.jpg
  • Cat fierb legumele, ne ocupam de compozitia pentru perisoare, pentru a o avea pregatita si la indemana.

4. Luam un bol, in care adaugam carnea tocata, ceapa pe care am dat-o pe razatoare sau masina de tocat carne, adaugam oul, care are rolul de a lega compozitia, sare si piper negru, dupa gust, amestecam bine.

Ciorba de perisoare fara prajeli
perisoare.jpg
 
5. Cand legumele au fiert deja, adaugam rosiile tocate marunt sau date prin razatoare si bulionul (borsul);
6. Inmuiem mainele in apa si incepem sa formam perisoarele, apoi cu grija le dam drumul in ciorba ca sa nu stropeasca pe imprejur si lasam sa fiarba  cca 6-7 min la foc mic.

7. La sfarsit, adaugam mararul tocat si dregem cu smantana fermentata; acoperim oala cu un capac potrivit si lasam ciorba sa se odihneasca, macar, 5 min inainte de a putea fi servita.

  • Daca va plac ciorbele mai acre, atunci puteti acri cu bors, pentru noi a fost suficienta acreala data de bulion.

!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Ciorba de perisoare de manzat -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Ciorba de varza murata cu perisoare – nu gasiti aceasta reteta in alta parte.

Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...