Blinele cu gem de cirese reteta bunicii veche de peste 100 de ani din Categoria Mic dejun. Afla, cum poti sa faci cele mai bune Blinele cu gem de cirese pufoase ca la mama acasa – micul dejun ideal.
Scurt despre aparitia blinelelor/nalangatelor…
Cum sa faci cele mai bune Blinele cu gem?
Ingrediente:
- 300 ml zer, lapte batut sau lapte dulce; !!! Daca tineti post, atunci le putetii face pe baza de apa si fara ou, fireste.
- 1-2 oua de tara;
- 1/3 lingurita bicarbonat stins in 1 lingurita de otet;
- 250 gr. faina de grau tip 000;
- un praf de sare;
- zahar tos, optional;
- ulei de floarea soarelui pentru prajit
Blinele cu gem – Mod de preparare:
- In primul rand, batem, intr-un vas sau bol, oul pana se formeaza o spuma albuie deasupra, apoi adaugam zerul si sarea, urmate de faina de grau. Amestecam cu ajutorul unui tel, pentru ca, sa nu ramana cocoloase.
- Peste faina se adauga bicarbonatul stins in otet si se amesteca bine, pentru a nu ramane cocoloase; obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai groase, cum se vede in poza de mai jos.
2. Adaugam blinelele cu ajutorul unei linguri, le prajim in uleiul bine incins cate 1-2 min pe fiecare parte sau pana se rumenesc frumos, cum se poate vedea in poza de mai jos.
Nota: Am servit aceste Blinele cu gem de cirese si dulceata din coji de pepene verde, de asemenea, tot atat de bine, se pot servi cu: smantana, miere de albine, unt, sirop sau topping etc.
- Aluatul, se poate face si pe baza de lapte sau apa (cele de post, fara ou) dar si cu drojdie;
- Cand sunt facute pe baza de lapte batut, vor iesi mai grase, deoarece, laptele batut absoarbe mai multa grasime, de aceea, am optat pentru zer, care este o alternativa mai sanatoasa la laptele batut;
- De obicei, blinelele sunt servite la micul dejun cu smantana sau dulceata de visine, alaturi de o cana de ceai negru.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Blinele cu gem de cirese -, dati-ne un Share, Like sau acordati-ne o nota buna. Multumim!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Blinele din dovlecei.