Ghimbirul si proprietatile sale uimitoare un articol despre Ghimbir din Categoria Articole utile. Afla, care sunt cele mai importante 15 beneficii ale consumului de Ghimbir de care, cu siguranta, nu stiai.
Putin despre cultivarea Ghimbirului…
Cu aroma sa puternica, usor intepatoare, ghimbirul, este cunoscut si folosit de catre om de mai bine de 2000 de ani in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiana).
Bogat in:
- vitamine: C, retinolul (cea mai pura si cea mai activa forma a vitaminei A), B3, B5, B6 si E;
- minerale: calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu si zinc
- carbohidrati;
- proteine vegetale;
- fibre naturale;
- uleiuri esentiale;
- fenol (6-gingerol);
- aminoacizi: leucina, triptofan, metionina, fenilanina etc.;
- zaharuri naturale;
- amidon;
- acid caprilic;
- acid linoleic;
- grasimi etc.
Ghimbirul – Cura de slabire si dieta
Ghimbirul beneficii
Datorita antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor din compozitia sa, ghimbirul, ne ofera o multitudine de beneficii, printre care se enumera:
- creste imunitatea organismului uman, protejindu-l, astfel, de raceala si gripa pe timpul sezonului rece;
- are efect antiinflamator si antiseptic, ajuta la combaterea racelii, infectiilor virale si a durerii in gat;
- este capabil sa se lupte cu nenumarate boli (afectiuni), precum: bolile de inima, artrita, cancerul (distruge celulele canceroase), Alzheimer, diabetul de gr II etc.;
- stimuleaza circulatia cerebrala si reduce durerile de cap;
- imbunatateste circulatia sangvina, reduce durerea (febra) musculara si normalizeaza nivelul glucozei din organism;
- scade nivelul colesterolului „rau” din organism, astfel, inlaturand riscul producerii unui atac cerebral, a unui infarct si reduce riscul aparitiei bolilor de inima;
- este eficient in cazul toxiinfectiilor alimentare si combatea tulburarile digestive;
- combate oboseala;
- se lupta cu stresul si este indicat in cazul depresiei si a stariloe de anxietate, gratie antioxidantilor pe care ii contine in compozitia sa, creand starea de bine, in general;
- este eficient in cazul luptei cu kilogramele in plus, de aceea, este recomandat in cazul curelor de slabire si a dietelor;
- este eficient in eliminare toxinelor din organismul uman (detoxifiere);
- intrebuintarea regulata a ghimbirului ne protejeaza de paraziti si de microbi;
- lupta cu efectele imbatranirii, stopand distrugerea tesuturilor;
- reduce considerabil durerile menstruale;
- reduce starea de greata si ameteala in timpul sarcinii;
Nota:
- Din proprie experienta va spun, ca Dulceata de ghimbir (preparata in casa) este un remediu natural, care calmeaza tusea si durerile in gat;
- Ceaiul de ghimbir, mai ales, daca este facut cu lamaie, este benefic in cazul recelilor, virozelor sezoniere, a tusei, tensiunii arteriale etc.
Ghimbirul Contraindicatii
Nu este recomandat consumul de ghimbir in cazul: gravidelor in ultimile luni de sarcina, precum si a mamicilor care alapteaza, deoarece iuteala si gustul vor migra in lapte facandu-l picant.
Intrebuintari
Nelipsit in bucatariile traditionale: indiana, thailandeza, chineza, japoneza etc., ghimbirul este, probabil, cel mai versatil aliment, folosit, atat in stare cruda, in diverse mancaruri, cat si sub forma de: suc, bere, dulceata, sirop, pudra, smoothie de ghimbir etc.