Reteta Bors cu varza de post din Categoria Mancare de post si mancare vegatariana. Vezi, cum se face cea mai gustoasa reteta de Bors cu varza de post ucrainesc pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Fiind vineri, zi de post, am hotarat sa gatesc un Bors cu varza dietetic, usor si foarte gustos, doar pe baza de legume, fara carne si fara prajeli, care este foarte gustos, aromat si satios.
Putin despre importanta felului intai: supele, ciorbele si borsurile
Cum sa faci cel mai bun Bors cu varza de post?
Pentru a pregati acest bors cu varza, de post, vom avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 gr varza alba;
- 1 ceapa mare;
- 1 morcov mare;
- 1 sfecla rosie mica, optional, se poate face si fara sfecla rosie, daca nu aveti in casa sau nu va place;
- 1 radacina patrujel sau pastarnac;
- 1 gogosar sau ardei gras;
- 200 gr fasole verde pastai;
- 1 dovlecel tanar;
- 3-4 cartofi medii;
- 2-3 rosii sau 1 pahar bulion;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar erde;
- 1 lingura de ulei de masline, optional
Bors cu varza – Mod de pregatire :
- In primul rand, luam o cratita mai mare, adaugam 3 la apa, pastaile de fasole, deoarece fierb putin mai greu, decat restul legumelor.
- Intre timp, curatim si tocam celelalte legume, preferabil, bucati mai mari, cum se poate vedea in poza de mai jos, incat sa isi pastreze mai bine vitaminele.
- Ceapa o taiem solzisori, deoarece cand este fiarta are un gust mai neplacut; morcovii si radacina de albitura ii taiem rondele; ardeiul gras si sfecla rosie – fasii (julien);
4. Cand a dat in clocot, adaugam cartofii, ceapa, morcovul, radacina de patrunjel, gogosarii, foaia de dafin, piperul negru si sarea; lasam sa fiarba cca 10 min. sau pana sunt fierti cartofii, adica au trecut testul cu furculita.
5. Cat fierb legumele, tocam varza alba, fideluta. Cand cartofii sunt, deja fierti adaugam varza si rosiile date pe razatoare si/sau bulionul. Lasam sa fiarbe alte 2-3 min. la foc mic.
6. La fial, adaugam mararul tocat fin acoperim oala cu capacul lasam sa dea un clocot, oprim focul si lasam sa sa se odihneasca cca 5 min. Daca nu tineti post, atunci puteti servi borsul cu smantana grasa.
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.