Reteta Sarmale in foi de varza cu ghimbir si curcuma din Categoria Mancaruri cu carne. Afla cum sa faci cele mai delicioase Sarmalute in foi de varza murata cu ghimbir si curcuma.
Cele mai reusite sarmale in foi de varza cu ghimbir si curcuma, asa cum le fac eu, servite alaturi de o salata usoara, pentru o mai buna digestie. Gasiti aici reteta comleta cu poze si pasi de urmat!
Cum sa faci cele mai bune Sarmale in foi de varza cu ghimbir si curcuma?
Ingrediente:
- 500 gr carne-macra de porc, tocata;
- 300 gr carne de pui;
- 300 gr afumatura (kaizer sau costita afumata);
- 1 kg de varza murata;
- 2 cepe medii;
- 2 morcovi;
- 2-3 linguri de orez
- 1 lingurita pugra de ghimbir;
- 1 lingurita pudra de curcuma;
- 1 pachetel condimente pentru sarmale, fara conservanti;
- 1 pahar bulion mai dens, pentru umplutura;
- 1 pahar bulion, pentru fiert;
- 3 foi de dafin;
- sare dupa gust;
- un praf de boia iute;
- piper negru proaspat macinat;
- 1-2 linguri ulei de masline;
- 1 l apa fiarta
Mod de pregatire:
- In primul rand, punem la desarat varza murata intr-un castron mai mare si cu multa apa incat sa o cuprinda; schimbam apa de doua – trei ori, pentru a ne asigura, ca nu vor iesi sarmalele prea sarate si prea acre.
- Tocam ceapa cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare sau, la fel, ca ceapa il tocam cubulete mici.
- Luam o tigaie teflonata si calim legumele in uleiul bine incins amestecand din cand in cand pana ceapa devine translucida, apoi adaugam pudra de ghimbir si curcuma, dupa 1 min. oprim focul.
4. Cat se calesc legumele, taiem carnea de pui cubulete sau, daca doriti, o puteti da prin masina de tocat carne cu sita mare odata cu carnea e porc sau manzat.
5. Dupa ce am invartit sarmalele in foi de varza, le aranjam frumos in oala, punand printre straturi bucati de afumatura.
6. Adaugam si restul ingredientelor inainte de a le pune la fiert: bulionul, foile de dafin, piperul negru, cimbru, condimente pentru sarmale, 1 la apa fiarta, pentru a se face mai iute, daca le dati la cuptor.
Cat se tin sarmalele la cuptor?
7. Dam oala la cuptorul preincalzit la 190 C pentru 60 min. (cam dupa 15 -20 min miscorati temperatura la 170 C ca sa nu bolboroseasca si sa se desfaca sarmalele, daca va fi temperatura prea mare ).
Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Sarmale in foi de varza cu ghimbir si curcuma -, dati-ne un Share/Like. Multumim!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra, pentru a va bucura cu noi si noi retete, ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte trei retete ale noastra, care merita vazute si incercate:
- Sarmale in foi de vita cu smantana;
- Sarmale cu ciuperci in foi de vita de post si
- Ardei umpluti cu carne de pui