supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

supa de pui cu galuste de gris
supa-de-pui-cu-galuste.jpg

Supa de pui cu galuste de gris ca la mama acasa din  Categoria Ciorbe si supe. Afla cum sa faci cea mai gustoasa Supa de pui cu galuste de gris, precum si, cum sa faci cele mai pufoase galuste de gris, pentru supe si sosuri.

Pentru a obtine cea mai delicioasa Supa cu galuste de gris este nevoie de o carne de pasare gustoasa, de preferat de tara (gaina, rata etc.) si, cel mai important factor, sunt galustele, care trebuie sa fie unele pufoase si nu pietroaie, cum vazusem acum ceva timp pe net.
Daca ai pus mai mult gris decat trebuie in oul batut, atunci, cu siguranta, voi obtine niste galuste tari ca pietrele si vor strica gustul si aspectul mancarii, pur si simplu, ti se vor opri in gat.

Cum sa faci cea mai buna Supa de pui cu galuste de gris?

Ingredinte:

  • 1 piept de pui de marime medie;
  • 1 ceapa medie;
  • 1 morcov mare;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 gogosar sau ardei gras;
  • bors dupa gust;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • piper negru proaspat macinat;
  • 1/2 legatura de marar sau patrunjel verde

Pentru galuste:

  • 2 oua, preferabil de tara;
  • 150-200 g gris de grau;
  • sare dupa gust

Mod de pregatire:

  1. In primul rand, spalam bine, taiem cubulete si punem la fiert pieptul de pui; adaugam foaia de dafin si piperul negru Nu uitam sa alegem spuma!
  2. Cat fierbe puiul, curatam si tocam morcovul, radacina de patrunjel si gogosarul; ceapa o pun intreaga, la final o scotem cu spumiera si o aruncam;
  3. Cand puiul este aproape fiert, adaugam: ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si gogosarul. Cat fierb legumele, ne ocupam de galuste: separam albusurile de de galbenusuri;
  4. Intr-un bol, batem, mai intai, albusurile spuma (nu este nevoie sa batem albusurile bine-bine, ca pentru prajituri ), adaugam un praf de sare (ouale/albusurile trebuie sa fie reci, se vor bate mult mai usor);
  5. Apoi, adaugam, treptat, galbenusurile, cand galbenusurile s-au incorporat in compozitia de albusuri, adaugam grisul in ploaie, amestecam cu o furculita intr-o singura diectie, totodata, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
supa de pui cu galuste de gris
supa-de-pui.jpg

Sfat:

  • Gris trebuie pus exact cat trebuie, daca e mult, atunci galustele vor fi tari/pietroase, daca este putin, atunci cand le adaugam in supa se vor dezintegra.
  • Ideal, ar fi sa incercati mai intai, adaugand o galusca in supa si sa va uitati, daca se dezintegraza si, daca sa mai este cazul sa adaugati sau nu gris.

Supa de pui cu galuste – Pregatiri finale…

7. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugati borsul. Cu ajutorul unei linguri, pe care ati inmuiat-o in supa fierbinte, luati galustile si le adaugati in supa; lasati sa fiarba cca 10 min.
8. La final, cand supa este deja gata, adaugati mararul tocat, lasati sa dea in clocot, apoi opriti focul, acoperiti oala cu un capac si lati sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a fi servita.
supa de pui cu galuste de gris
supa-cu-galuste.jpg
Totodata, va recomandam sa vedeti se reteta noastra de Supa crema de broccoli cu galusti de branza – simpla, gustoasa si satioasa pe care ar trebui sa o incerci numaidecat, daca nu ai incercat-o pana acum.
!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Supa de pui cu galuste de gris -, dati-ne un Share/Like. Multumim! 
Pofta buna!
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...