Placinta cu mere cu aluat fraged reteta o am de la bunica din Categoria Placinte si Pizza. Intra sa vezi, cum sa faci cea mai gustoasa si frageda Placinta cu mere si scortisoara de ti se topeste in gura – perfecta pentru orice festivitate.
Cum se face cea mai buna Placinta cu mere?
Ingrediente:
Pentru coca:
- 7 linguri de lapte batut;
- 7 linguri de ulei;
- 7 linguri de zahar (am pus 6 linguri si 2 pliculete de zahar vanilat);
- 2 pahare de faina (dar veti mai avea nevoie de faina, pentru framantat, respectiv, intins aluatul);
- 1/2 pachetel praf de copt (5 gr);
- zahar pudra pentru ornat
Pentru umplutura:
- 1 kg de mere dulci – acrisoare, deoarece placinta va fi mult mai gustoasa si mai aromata;
- 100 gr zahar;
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
Mod de preparare:
- Mai intai, spalam si dam pe razatoare mare merele (nu le curatati de coaja, in coaja sunt toate vitaminele), adaugam zahar si le punem pe foc pentru cca 15 min. cat sa se inmoaie putin.
- Dupa ce merele s-au inmuiat putin, adaugam scortisoara macinata, amestecam si lasam sa se raceasca cat de cat ca sa nu o punem fierbinte peste aluatul si asa fraged.
- Cat se racesc merele, ne ocupam de aluat. Luam un castron sa un bol, adaugam urmatoarele ingrediente: laptele batut, uleiul si zaharul; amestecam bine incat se se dizolve putin zaharul.
4. Separat, intr-un alt castron, amestecam ingredientele uscate: faina cu praful de copt, adaugam la restul ingredientelor, amestecam pana se incorporeaza toata faina rezultand un aluat bine legat si nu foarte vartos.
5. Aluatul rezultat il impartim in 2 parti, una dintre ele o taiem putin mai mare decat cealalta, va fi blatul de jos, si ar fi mai bine sa fie putin mai gros decat partea superioara.
- Transferam foaia de aluat in tava cu ajutorul sucitorului, fiindca aluatul este unul fraged si nu veti reusi sa il transferati fara ajutorul suctorului, ca se va rupe.
7. Dupa ce am intins bine blatul (foaia) in tava, varsam umplutura de mere si o intindem uniform, cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, exact cum se vede in poza de mai jos.
Placinta cu mere – Coacerea…
8. Preincalzim cuptorul la 180 C; Intindem cu sucitorul si a doua bucata de aluat si o punem peste umplutura, incat sa acopere toata umplutura si sa nu ramana spatii goale intre.
9. Dam tava cu placinta la cuptorul preincalzim la 180 C pentru 35-40 min. La final, dupa ce placinta cu mere s-a racit putin, o taiem dupa preferinta, in patrate sau romburi si o pudram cu zaharul pudra.
Cum se serveste Placinta cu mere?
Ca si marea majoritate a copturilor de casa, se serveste preserata cu zahar pudra alaturi de o cana de ceai, compot, nectar, cafea, inghetata de vanilie sau lapte caldut.
!!! Daca v-a fost de folos reteta de astazi – Placinta cu mere cu aluat fraged -, dati-ne un Share. Multumim pentru ajutor!
Pentru a urmari si sustine activitatea noastra ne gasiti si pe: Facebook, Pinterest, Grup Facebook, Instagram etc.
Totodata, va recomandam sa vedeti si alte doua retete ale noastre:
Pofta buna!