Reteta Supa de pui cu taitei de casa reteta mamei mele din Categoria Ciorbe si supe. Afla, cum sa faci cea mai gustoasa Supa de pui cu taitei de casa mancaruricugust. Gasiti aici reteta pas cu pas!
Supa cu taitei de casa este printre preferatele mele. Imi amintesc, mama ne facea duminica sau in zilele de sarbatoare cu gaina de casa si oua marunte neouate si marar verde super-parfumat. Ce vremuri!
Taiteii facuti in casa sunt foarte gustosi, mult mai buni decat cei din comert, din pacate am folosit carne de pui din comert, nu am avut pasare de tara, dar, oricum a iesit o supa delicioasa.
Veritabila Supa cu taitei de casa se face, cum am spus mai sus, cu pasare de casa (gaina, rata etc.) si nu se adauga deloc cartofi, doar: carne, morcov si ceapa, care este scoasa dupa ce este supa gata, se lasa doar morcovul si patrunjelul.
Pe langa clasica Supa cu taitei de casa cu carne de pasare imi place foarte mult si Ciorba de rosii cu taitei de post pe care, de obicei, o gatesc cand tin post sau de cate ori imi este pofta.
Cum sa faci cea mai buna Supa de pui cu taitei de casa?
Ingrediente:
- 500 gr carne de pui (aripioare sau tacam);
- 250 gr taitei de casa (o foaie de aluat);
- 1 ceapa medie;
- 1 morcov mediu;
- 1 radacina de patrunjel;
- 100 ml bors (daca va place mai acru, atunci adaugati dupa gustul dvs.);
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura de marar sau patrunjel verde
Pentru taitei:
- 1 ou de tara;
- 25-30 ml apa de la robinet;
- faina cat cuprinde (nu masor niciodata, totul la ochi) si sare
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, spalam si punem la fiert carnea, intr-o oala cu 2,5 l apa; avem grija sa alegem spuma.
- Dupa ce a dat in clocot si a fost aleasa spuma, adaugam foaia de dafin, piperul negru si lasam sa fiarba pana carnea trece cu brio testul furculitei.
- Intre timp, ne ocupam de taitei: intr-un castron spargem oul, adaugam apa, un praf de sare si faina; aluatul trebuie sa fie unul vartos.
- Lasam aluatul sa se odihneasca 5- 10 min., personal, nu il las, apoi il intindem cu sucitorul, periodic, presarand faina, pana obtinem o foaie foarte subtire, 1-2 mm grosime
4. Presaram faina peste foaia de aluat si taiem fasii de 4-5 cm latime, asezam fasiile una peste alta, si incepem sa taiem cu un cutit bine ascutit exact, cum se vede in poza de mai sus.
- Aveti mare grija sa fie suficienta faina, in caz contrar, taiteii se vor lipi unii de altii si va fi cam greu sa ii dezlipiti;
6. La sfarsit, adaugam verdeata tocata marunt, lasam sa dea un clocot, oprim aragazul, acoperim oala cu un capac coptrivit si lasam sa se odihneasca, macar, 5 min inainte de a putea fi servita.
Daca v-a placut reteta de astazi – Supa de pui cu taitei de casa -, dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Supa de pui cu galuste de gris.