Reteta Spaghetti cu sos ragu

Spaghetti cu sos Ragu, capere

Reteta Spaghetti cu sos ragu
spaghetti-cu-sos-ragu.jpg

Spaghetti cu sos Ragu, capere si legume din Categoria Mancaruri cu carne. O reteta simpla, usor de facut si foarte gustoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.

Pentru iubitorii de paste, printre care ma numar si eu, voi pregati astazi o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, si anume, Spaghetti cu sos Ragu, o reteta imbunatatita.

Cum sa faci cele mai bune Spaghetti cu sos Ragu?

Ingrediente:

Pentru sos:

  • 500 gr carne tocata de porc sau vita;
  • 1 ceapa mare;
  • 1 morcov mediu;
  • 1-2 tije telina (apio)
  • 1 gogosari sau ardei gras;
  • 250 ml bulion;
  • 1 lingura de capere;
  • 1 lingura pasta de tomate;
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir;
  • 1/2 lingurita pudra de curcuma;
  • 3 cuisoare;
  • 1 foaie de dafin;
  • sare dupa gust;
  • un praf piper negru proaspat macinat;
  • ardei iute sau un praf de piper Cayenne, optional ;
  • 1 lingura de ulei de masline;
  • 1 legatura de marar verde

Pentru Paste:

  • 500 gr spaghete din grau dur;
  • 2.5 l apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 10 gr unt

Mod de preparare Spaghetti cu sos ragu:

  1. Punem la fiert apa pentru spaghetti, in care am adaugat un praf de sare. Cat fierbe apa, curatam, spalam si tocam legumele, dupa preferinta; Luam un ceaun, in care adaugam  uleiul de masline si calim legumele, pe care le-am tocat, anterior.
Sos ragu cu carne si capere
spaghetti-cu-sos.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Cand legumele s-au calit usor, adaugam pasta de tomate, pudra de ghimbir, curcuma, cuisoarele si caperele, spalate si tocate, in prealabil, si amestecam bine ca sa nu se arda. Apoi, adaugam carnea tocata, piperul negru si foaia de dafin, amestecam totul bine si lasam sa se caleasca 2-3 min.

3. Adaugam bulionul, sare dupa gust, acoperim ceaunul cu capacul si lasam sa fiarba la foc mediu, cca. 35-40 min. (carnea tocata fierbe mult mai repede, decat carnea taiata bucati).

Spaghetti cu sos reteta
spaghetti-cu-sos.jpg

4. Adaugam mararul tocat fin, lasam sa dea un clocot si oprim aragazul; acoperim oala cu cu un capac si lasam sosul sa se odihneasca, macar, 5 min inainte de a fi servit.

5. Strecuram pastele si le varsam inapoi in cratita, adaugam untul si amestecam bine. Nu ne ramane, decat sa montam pe farfurie delicioasele Spaghetti cu sos Ragu si cam atat.

!!! Daca v-a placut reteta de astazi – Spaghetti cu sos ragu, capere – dati-ne un Share/Like. Multumim! Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra Gnocchi cu sos din carne de pui.

Pofta buna!

Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 5]

Daca ti-a placut articolul nostru, lasa un raspuns...