Salata orientala cu ardei Kapia copt, de post, din Categoria Aperitive si Salate de casa. Cum sa faci cea mai gustoasa si aromata Salata orientala cu ardei Kapia copt, de care nu te mai saturi de buna ce este. Cu toti am crescut cu aceasta delicioasa si simpla salata, pe care ne-o gatea mama sau bunica, mai ales, iarna.
Este o banala salata din ingrediente simple si ieftine si, care sunt la indemana oricui, precum: cartofi fierti, ceapa rosie, oua, morcovi, masline etc., insa fiind zi de post am exclus ouale si le-am inlocuit cu cu delicioasii ardei Kapia copti, care vor imbogati gustul salatei cu o placuta si fina aroma de fum, dar, care vor face salata mult mai satioasa.
Cum se prepara Salata orientala cu ardei Kapia copt?
- 4-5 cartofi;
- 1-2 morcovi;
- 2 gogosari sau ardei grasi;
- 1-2 castraveti proaspeti sau murati (am pus proaspat);
- 4 ardei Kapia copti, de la congelator;
- 1/2 ceapa sau 1 fir de ceapa verde;
- 100 gr masline verzi;
- 1 legatura marar verde si/sau patrunjel verde;
Pentru dressing:
- 50 ml ulei de masline extra virgin;
- suc proaspat stors de la 1/2 lamaie;
- 1 lingurita mustar;
- sare si piper negru proaspat macinat;
- 1 lingurita sos de soia (optional)
Mod de preparare:
- Mai intai, punem la fiert cartofii si morcovii; Cat fierb cartofii, tocam: ceapa, gogosarii si castravetii
3. Am folosit masline verzi cu sambure, mi se par mult mai gustoase si mai aromate, decat cele fara samburi. La unele din ele le-am scos samburele si le-am feliat fin.
4. Dupa ce au fiert cartofii si morcovii, ii scoatem din oala in care au fiert, pe o foarfurie si ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii taiem cubulete. Adaugam si restul ingredietelor peste cartofi si morcovi si amestecam bine totul.
La final, obtinem o minunatie de salata, gustoasa si satioasa, tocmai buna pentru zilele de post sau ca si garnitura la preparatele din carne sau peste.
Pofta buna!