Varza calita cu garnitura de hrisca cu unt din Categoria Mancaruri cu carne. Intra sa vezi, cum poti sa faci cea mai buna Varza calita cu garnitura de hrisca cu unt ca la mama acasa – aromata si foarte gustoasa.
Varza calita din varza proaspata (varza dulce) este o reteta simpla,din ingrediente simple si foarte gustoasa, mai ales, daca este servita cu garnitura de hrisca, si, care se prepara foarte usor.
Cum sa faci cea mai buna Varza calita cu garnitura de hrisca?
Ingrediente:
- 500 gr. carne (am folosit pulpa superioara de pui) si afumatura (kaizer sau costita);
- 1 varza (cca. 1 kg);
- 1 ceapa mare;
- 2 morcov mici sau 1 mare;
- 1 gogosar sau ardei gras;
- 1 lingura pasta de tomate/ boia;
- 200 ml bulion;
- 100 ml apa fiarta;
- 1/2 lingurita pudra curcuma;
- 1/2 lingurita pudra ghimbir;
- 1 foaie de dafin;
- sare dupa gust;
- piper negru proaspat macinat;
- 1 legatura marar verde;
- 1 lingura ulei de masline sau de floarea soarelui
Pentru garnitura de hrisca:
- 1 cana hrisca;
- 2,5 cani apa;
- sare dupa gust;
- unt cat o nuca
Mod de preparare:
- Mai intai de toate, spalam si portionam carnea in cubulete ca pentru gulasi (cat o imbucatura), deoarece va fierbe mult mai repede si va fi mult mai usor de mancat.
- In ceaunul, in care urmeaza sa facem varza, turnam putin ulei de masline si rumenim carnea. Intre timp, tocam legumele: ceapa solzisori, morcovul rondele si gogosarul fasii.
- Dupa ce am prajit carnea pe toate partile, adaugam legumele tocate si amestecam bine sa nu se lipeasc de fundul ceaunului.
Varza calita – Punem hrisca la fiert…
- Cand hrisca a dat in clocot, acoperim oala cu capacul si lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana, practic, nu mai ramane apa (hrisca absoarbe apa si isi mareste volumul, devine puhava si foarte aroma).
- Cand este deja gata fiarta, oprim aragazul, adaugam untul, acoperim oala cu un capac si cu un prosop de bucatarie si lasam sa se odihneasca cca 5-7 min.
6. Adaugam sare dupa gust, foaia de dafin, piperul negru, bulionul, apa fiarta, amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mediu.
7. Dupa ce a dat in clocot, acoperim oala cu un capacu si lasam sa fiarba inabusit, la foc mediu, cca 15-20 min. (carnea de pui fierbe foarte repede; imi place ca varza sa ramana usor crocanta si nu rasfiarta).
8. La final, adaugam mararul tocat, acoperim ceaunul cu un capac si lasam mancarea sa se odihneasca, macar, 5 min. inainte de a fi servita alaturi de pufoasa garnitura de hrisca cu unt.
!!! Daca v-a placut reteta noastra de astazi – Varza calita cu garnitura de hrisca -, dati-ne un Share/Like pentru ca sa o vada si prietenii dvs. Multumim din suflet!
Totodata, va recomandam sa vedeti si reteta noastra de Tocana de porc cu garnitura de grisca – nemaipomenit de gustoasa, satioasa si sanatoasa pe care ar trebui sa o incercati numaidecat.
Pofta buna!
Thanks for sharing this amazing recipe.my family loved it.will be sharing this recipe with my friends.they will like it.
Thank you!